Artikel top billede

Hårdt ramt af chip-mangel: Mere end et års ventetid på internet-routere

Den globale mangel på chip fører til ekstremt lang produktionstid på internet-routere. Amerikanske bredbåndsselskaber melder nu om mere end et års ventetid.

Den globale mangel på chip rammer nu også bredbåndsleverandører, der som en del af deres pakke-løsninger inkluderer levering af internet-routere.

Ifølge Bloomberg melder en række amerikanske bredbånds-selskaber nu, at de får at vide, at de skal vente op mod 60 uger for at få leveret routere fra producenterne.

Det er mere end det dobbelte antal uger end det tidsrum, som bredbånds-selskaberne normalt skal vente på at få leveret de routere, som de sender videre til deres abonnenter.

Den taiwanske router-producent Zyxel har eksempelvis siden januar krævet, at aftagerne skulle bestille deres leverancer et helt år forud.

Det skyldes, at Zyxel selv har fået besked om fra selskabets egne chip-leverandører at bestillinger skal afgives med et års varsel.

Bloomberg peger på, at det kan få alvorlige konsekvenser, hvis en bredbåndsleverandør ikke kan levere den rigtige router til sine kunder i det stærkt konkurrence-prægede marked.

Ifølge avisen er ingen bredbåndsleverandører løbet helt tør for routere endnu, men med en stærkt udfordret supply chain i de kommende måneder, er det muligt, at det vil ske.

90 procent af leverancerne til 2021 er allerede blevet bestilt.