Artikel top billede

Hårdt ramt af chip-mangel: Mere end et års ventetid på internet-routere

Den globale mangel på chip fører til ekstremt lang produktionstid på internet-routere. Amerikanske bredbåndsselskaber melder nu om mere end et års ventetid.

Den globale mangel på chip rammer nu også bredbåndsleverandører, der som en del af deres pakke-løsninger inkluderer levering af internet-routere.

Ifølge Bloomberg melder en række amerikanske bredbånds-selskaber nu, at de får at vide, at de skal vente op mod 60 uger for at få leveret routere fra producenterne.

Det er mere end det dobbelte antal uger end det tidsrum, som bredbånds-selskaberne normalt skal vente på at få leveret de routere, som de sender videre til deres abonnenter.

Den taiwanske router-producent Zyxel har eksempelvis siden januar krævet, at aftagerne skulle bestille deres leverancer et helt år forud.

Det skyldes, at Zyxel selv har fået besked om fra selskabets egne chip-leverandører at bestillinger skal afgives med et års varsel.

Bloomberg peger på, at det kan få alvorlige konsekvenser, hvis en bredbåndsleverandør ikke kan levere den rigtige router til sine kunder i det stærkt konkurrence-prægede marked.

Ifølge avisen er ingen bredbåndsleverandører løbet helt tør for routere endnu, men med en stærkt udfordret supply chain i de kommende måneder, er det muligt, at det vil ske.

90 procent af leverancerne til 2021 er allerede blevet bestilt.
Premium
DXC Technology færdig som leverandør af Den Digitale Tinglysning: Netcompany indsættes som ny leverandør
Netcompany bliver ny leverandør af Den Digitale Tinglysning, som DXC Technology har stået for i de seneste mange år.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.