Artikel top billede

(Foto: / Picasa)

Intel vil hjælpe bil-branchen efter global chip-krise

Chip-giganten Intel skal nu afhjælpe den massive mangel på computer-chips til biler. Dermed kaster Intel sig ind på markedet for chips til biler efter, at der har været massiv mangel i ugevis.

Intel er klar til at hjælpe den globale bilbranche med at skaffe computer-chips til produktionen af biler.

Det fortæller selskabet nytiltrådte topchef Pat Gelsinger til Reuters.

Gelsinger deltog mandag i et møde med den amerikanske præsident Joe Biden, hvor de sammen med 19 andre topchefer skulle diskutere den globale mangel på computerchips

Intel er en af de sidste virksomheder, der både designer og producerer chips. Derfor er virksomheden altså i stand til at justere produktionen til bil-industrien selvom selskabet i dag ikke leverer chips til netop biler.

"Vi håber at kunne afhjælpe situationen uden, at der er brug for at bygge en fabrik på tre-fire år, men i stedet seks måneder, ved at godkende nogle eksisterende processer," siger Pat Gelsinger til Reuters efter sit møde med den amerikanske præsident.

Den globale mangel på chips skyldes særligt, at størstedelen af verdens computerchips bliver produceret i Asien. Derfor har nedlukning på grund af coronakrisen ramt chip-produktionen hårdt.

Det her fået både EU og USA til at forsikre om, at langt flere computer-chips skal produceres i resten af verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere