Artikel top billede

Kryptobørs rammer værdi på 100 milliarder dollar: Direktør frygter regulering

Den amerikanske handelsplatform for kryptovaluta Coinbase stormer ind på fondsbørsen med en værdi på hele 100 milliarder dollar.

Onsdag blev handelsplatformen for kryptovaluta Coinbase børsnoteret, og den kom flyvende fra start.

Selskabet ramte en værdi på 100 milliarder dollar. Med den aktuelle dollarkurs svarer det til 621 milliarder kroner.

Coinbase blev stiftet i 2012, og har i dag 56 millioner brugere over hele verden og platformen har digitale-aktiver for 223 milliarder dollar. Dermed er platformen den største af sin slags.

Læs også: Verdens største kryptobørs fordoblede omsætningen i 2020: Nu søger Coinbase om børsnotering

Børsnoteringen har fået administrerende direktør for Coinbase, Brian Armstrong, til at forklare, at han frygter øget regulering skal spænde ben for det fremadstormende selskab.

"Grundlæggede beder vi bare som minimum om at blive behandlet på samme måde som traditionelle finansielle virksomheder og ikke blive straffet for at bevæge os inden for krypto-området," siger Brain Armstrong til det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Frygten fra Coinbase-topchefen er ikke helt ubegrundet. Joe Bidens regering har allerede peget på, at der er brug for at skrue op for reguleringen af markedet for kryptovaluta.

Det er dog fortsat usikkert præcis, hvordan en sådan lovgivning vil se ud.

Læs mere her: Biden på vej med regulering af bitcoins og andre kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere