Artikel top billede

Kryptobørs rammer værdi på 100 milliarder dollar: Direktør frygter regulering

Den amerikanske handelsplatform for kryptovaluta Coinbase stormer ind på fondsbørsen med en værdi på hele 100 milliarder dollar.

Onsdag blev handelsplatformen for kryptovaluta Coinbase børsnoteret, og den kom flyvende fra start.

Selskabet ramte en værdi på 100 milliarder dollar. Med den aktuelle dollarkurs svarer det til 621 milliarder kroner.

Coinbase blev stiftet i 2012, og har i dag 56 millioner brugere over hele verden og platformen har digitale-aktiver for 223 milliarder dollar. Dermed er platformen den største af sin slags.

Læs også: Verdens største kryptobørs fordoblede omsætningen i 2020: Nu søger Coinbase om børsnotering

Børsnoteringen har fået administrerende direktør for Coinbase, Brian Armstrong, til at forklare, at han frygter øget regulering skal spænde ben for det fremadstormende selskab.

"Grundlæggede beder vi bare som minimum om at blive behandlet på samme måde som traditionelle finansielle virksomheder og ikke blive straffet for at bevæge os inden for krypto-området," siger Brain Armstrong til det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Frygten fra Coinbase-topchefen er ikke helt ubegrundet. Joe Bidens regering har allerede peget på, at der er brug for at skrue op for reguleringen af markedet for kryptovaluta.

Det er dog fortsat usikkert præcis, hvordan en sådan lovgivning vil se ud.

Læs mere her: Biden på vej med regulering af bitcoins og andre kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere