Artikel top billede

DI advarer regeringen efter ny tech-strategi: Regulering af it-giganter må ikke blive dominerende

Der er brug for regulering af it-giganter, men den må ikke blive det dominerende på it-området. Sådan lyder advarslen fra DI efter regeringen onsdag har fremlagt sin tech strategi.

Erhvervsorganisationen DI har store roser til regeringens netop fremlagte tech-strategi.

Sammen med Danmarks tech-ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen fremlagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) regeringens strategi for de kommende år på it-området.

Og den bliver taget godt imod fra virksomhedernes interesseorganisationer.

"Det er meget positivt, at den nye strategi for Danmarks teknologiske diplomati prioriterer dette og tilføjer det til techambassadørens opgaver. DI bistår gerne med hjælp til eksportfremstød, så verden kan få øjnene op for danske kvalitetsløsninger," siger branchedirektør for DI Digital og chef for digitaliseringspolitik i DI, Rikke Hougaard Zeberg i en meddelelse.

Læs mere her: Her er Danmarks nye tech-strategi: "Vi har brug for folkevalgte, der sætter rammerne for techgiganterne. Og ikke algoritmer"

Men selvom DI anerkender behovet for mere regulering af it-området og de store techgiganter, så har erhvervsorganisationen også en kraftig advarsel til regeringen.

"Selvfølgelig skal vi have tech-regulering, ligesom vi har miljøregulering og meget andet, men fordi vi nu har fået øjnene op for, at teknologien også kan have skyggesider, skal vi ikke lade det dominere den internationale tech-dagsorden og det danske tech-diplomati," lyder det fra Rikke Hougaard Zeberg, der fortsætter:

"Der er ingen tvivl om, at tech-giganterne har betydning for vores moderne demokrati og selv imødeser klar regulering, men vi skal også huske på, at sociale medier og anden teknologi også spiller en stor rolle i den demokratiske proces. Eksempler på det har vi set i Rusland med Alexei Navalny eller i forbindelse med det arabiske forår."

Skaber mere it-eksport

Selvom DI lufter sin bekymring for et enøjet fokus på regulering, så påpeger man samtidig, at Danmarks store fokus på it er med til at sikre eksport for landet it-virksomheder.

DI peger især på klima, digital læring og sundhed, som områder hvor Danmark står stærkt.

"En stærk dansk sektor inden for sundhedsteknologi bør også være et område, hvor techambassadøren med den ny strategi i hånden kan løfte dansk eksport. Det kræver imidlertid også en forstærket indsats for at få internationale aftaler på området, for eksempel fælles aftaler om brugen af sundhedsdata til brug for bedre diagnostik, og bedre behandling af alvorlige sygdomme," siger Rikke Hougaard Zeberg.

Læs også: Tech-ambassadøren præsenterer ny strategi næste uge: Sådan kommer Danmarks teknologiske diplomati til at se ud
Premium
Næsten hver sjette virksomhed bliver ramt af den samme malware, der stjæler bankoplysninger - Agent Tesla er tilbage i Danmark på fuld kraft
Dridex-malwaren som stjæler bankoplysninger, rammer omtrent hver sjette virksomhed i hele verden. I Danmark er den største trussel en keylogger via malwaren Agent Tesla.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.