Artikel top billede

Vi har prøvet lækre Mercedes EQA og Polestar 2 - men elbiler er som smartphones for 10 år siden. Så måske skal du vente lidt

Podcast: Computerworld har prøvekørt Mercedes EQA og Volvos spritnye Polestar 2 - for det vælter frem med lækre elbiler i prisklassen mellem 300.000 kroner og 500.000 kroner. Men når teknologien og afgifterne udvikler sig så hurtigt, kan du også sagtens brænde fingrene på dit køb.

Næsten hver fjerde nyregistrerede bil i første kvartal af 2021 var grøn - sidste år var det 8,8 procent.

Tallene er fra skatteminister Morten Bødskov (S) og de viser, at den danske bilpark er under hastig forandring.

For el og hybridbiler stormer frem. Godt hjulpet af store besparelser på de voldsomme danske bilafgifter.

Resultatet er, at der lige pt. er supermange lækre elbiler i prisklassen mellem 300.000 kroner og 500.000 kroner.

Men også, at du kan brænde fingrene på dit køb – for når teknologien og afgifterne udvikler sig så hurtigt, er der også ting, der hurtigt bliver forældede.

Det minder på mange måder om mobiltelefon-udviklingen for 10 år siden, hvor hver ny model overgik konkurrenternes blot få måneder gamle modeller.

Men hvordan er de i øvrigt at køre i? Og hvad betyder ny teknologi som Googles Android Automotive, som Volvos Polestar 2 benytter?

Computerworlds teknologiredaktør, Niels de Boissezon, har i denne uge skiftet sin hverdags-Mazda ud med to elbiler: Mercedes EQA og Polestar 2 fra Volvos el-fokuserede performance-brand.

Og det er dem og elbilsudviklingen, som vi sætter fokus på i denne elbils-special-udgave af ”Inde i maskinen.”

Vært på denne episode er chefredaktør Lars Jacobsen der suppleres af teknologiredaktør Niels de Boissezon.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle podcast i serien herPremium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.