Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel leverer regnskab langt over forventningerne

Intel synes at være i gang med at vende skuden. Første regnskab under CEO Pat Gelsinger ledelse

Til trods for flere kurshug og udfordringer fra stadigt flere fronter i chip-markedet, leverer chip-specialisten Intel et flot regnskab i årets første kvartal.

Forventningerne blev ikke bare indfriet, men overgået, med en omsætning der lander 1,1 milliarder dollar over det forventede niveau på 17,5 milliarder amerikanske dollar.

Det stærke resultat tilskrives et særdeles stærkt PC-marked, hvor styksalget er 38 procent højere end i samme periode sidste år.

Afgørende år

Intels administrerende direktør Pat Gelsinger siger i en meddelelse til investorer, at det kommende år er altafgørende for Intel, som længe har døjet med

”Det er et altafgørende år for Intel. Vi sætter nu det strategiske fundament og investerer i at accelerere vores vækst og udnyttelse af den eksplosive vækst i de halvledere, som driver vores digitale verden,” understregede han.

Han har siden januar 2021 stået for genoprejsningen af Intel, som igennem de seneste år har døjet med produktionsvanskelighed som blev forværret af voksende konkurrence fra blandt andre Nvidia, Qualcomm, Nvidia, Apple og Samsung.

Læs også: Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere