Artikel top billede

(Foto: / Picasa)

Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"

Pat Gelsinger, Intels nye topchef, er klar med en plan, der skal få chip-giganten tilbage på rette køl. Han vil investerer 20 milliarder dollar i to nye fabrikker i den amerikanske delstat Arizona.

Kort efter at Pat Gelsinger har indtaget posten som topchef for Intel, er han klar med storstilede planer for selskabet.

Den pressede chip-gigant skal tilbage på rette køl, og det skal blandt andet ske ved opførelsen af to enorme fabrikker i delstaten Arizona.

Ikke mindre end 20 milliarder dollar, svarende til 125 milliarder kroner, skal Intel bruge på de nye fabrikker, som skal spytte chips ud.

Derved fordobles Intels overordnede chip-produktion.

Det skriver CNBC.

"Intel er tilbage. Det gamle Intel, er nu det nye Intel," lyder det fra Pat Gelsinger, der kommer direkte fra stillingen som CEO hos VMWare.

Læs også: Ny Intel-CEO med offensiv udmelding: 'Skal være bedre end Apple'

Intels investorer havde håbet på, at Pat Gelsinger kunne få Intel tilbage på rette køl efter mange år med store udfordringer.

Selskabet var førende på avanceret chip-udvikling, men denne position blev siden taget af de asiatiske rivaler såsom Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMS), der i øjeblikket kan producere mindre transistorer - og dermed overlegne chips, skriver mediet.

Læs mere her: Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen

Fyrede topchef for manglende resultater

Efter kun to år på topchef-posten blev Bob Swan blevet fyret fra Intel tilbage i midten af januar.

Hans afgang skete efter et massivt pres fra hedgefonden Third Point, der er storaktionær i Intel.

Third Point opfordrede nemlig selskabets bestyrelse til at foretage omfattende ændringer i selskabet for at genvinde halvleder-kæmpens position, som den dominerende på chip-markedet.

Umiddelbart efter hentede Intels bestyrelse VMWares CEO Pat Gelsinger ind som topchef. Han begyndte i det nye job 15. februar 2021.

Pat Gelsinger har en fortid i Intel, da han for nogle år tibage var CTO i selskabet.

Læs også: VMwares mangeårige topchef siger farvel og tak i en kritisk tid for det store selskab: Trues af containere og Kubernetes - hvad skal VMware nu?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere