Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Podcast: Chemtrails, Bermudatrekanten og Hitlers hemmelige base på Sydpolen

Conspiracy Theories på Spotify kommer omkring både kendte og mere eksotiske konspirationsteorier. Det er svært underholdende og giver ammunition til næste gang man er tvangsindlagt til at høre på familiens skøre onkel.

Før internettet var det sværere for skøre kugler at gejle hinanden op. Men konspirationsteorier er ingen ny opfindelse. Hvilket man vil vide, hvis man eksempelvis har set X-Files.

Tænk bare på Roswell, hvor et udenjordisk rumskib måske eller måske ikke styrtede ned i 1947. Eller på den tophemmelige base – Area 51 – hvor ligene af de uheldige rumvæsener angiveligt opbevares.

Dertil kommer naturligvis spekulationerne om hvorvidt månelandingen i 1969 fandt sted, om jorden fik besøg af rumvæsener allerede i oldtiden – og om planeten for øvrigt er flad.

Men det er så hverdagsagtigt og velkendt. For oven i kommer Bermudatrekanten, Vatikanets hemmelige konti, Elvis’, Kennedys’, Kurt Cobains og Marilyn Monroes mystiske død og meget andet.

Podcast-serien Conspiracy Theories kommer omkring det hele og mere til. Ja, faktisk er der så talrige emner at tage fat på, at undertegnede stødte på adskillige teorier, der forekom fuldkommen ukendte.

Serien tager typisk fat på den officielle forklaring på en given sag. Såsom at sporene efter et jetfly er banale kondensstriber – samt på den ”uofficielle” forklaring; nemlig at sporene efter flyene er såkaldte chemtrails og det synlige bevis på, at skumle bagmænd i Verdensregeringen prøver at påvirke klimaet.

Seriens producenter har virkelig lagt sig i selen for at grave historier frem, som nogle mennesker mener, at andre gør sig enorme anstrengelser for at skjule sandheden bag.

Men prøv at lytte til en episode eller tre. Enten af ren fornøjelse eller for at få lidt skyts til en kommende fødselsdag, hvor man ved, at familiens småskøre onkel alligevel vil tale på én i timevis om, hvordan det hele i virkeligheden hænger sammen.

Og, hvem ved: Måske var Hitler faktisk besat af dæmoner? For hvorfra skulle han ellers få den skøre idé at bygge baser på Sydpolen? Medmindre det naturligvis var for at skjule den tophemmelige anti-tyngdekraftsteknologi, nazisterne havde fundet i et gammel hindutempel. Det er ganske vist..

Podcast: Conspiracy Theories / Kan streames på Spotify