Artikel top billede

Cisco forventer chip-mangel vil fortsætte resten af året

Netværksselskabet Cisco regner med, at den nuværende mangel på computerchips kommer til at forsætte minimum et halvt år endnu.

Den globale mangel på computerchips kommer til at vare i flere måneder endnu.

Sådan lyder vurderingen fra den amerikanske netværksgigant Cisco.

Selskabets topchef Chuck Robbins siger ifølge BBC, at vi nok skal forvente, at der går seks måneder før det globale marked for chips er tilbage på normalt niveau igen.

"Vi tror, vi står foran endnu seks måneder på den korte bane. Udbyderne er ved at opbygge mere kapacitet. Den vil blive bedre og bedre i løbet af de kommende 12 til 18 måneder,” siger Chuck Robbins til det britiske medie.

Læs også: Atea ramt af global chipmangel: Leveringstider stiger med op til seks måneder

Ifølge netværksgiganten skyldes den nuværende mangel på chips, at mange store kunder som Cisco selv troede man ville få brug for langt færre componenter, da verden blev ramt af Covid-19.

Politiske tiltag på vej

Det omvendte viste sig at være tilfældet, og nu står mange virksomheder, der er afhænige af computer chips ifølge Chuck Robbins med “et rigtig stort problem.”

Situationen har fået politikere i både USA og Eurora til at fokusere på større produktion af chips uden for Asien.

I EU har kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen præsenteret en plan, der skal sikre, at EU fremover skal producere langt flere chips selv.

Den amerikanske præsident Joe Biden har efterfølgende givet samme melding om USA.

Læs mere her:

USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering

Vestager vil skaffe 10 millioner flere it-medarbejdere og sætte turbo på cloud-udrulning: Står klar med 1.100 milliarder på digital omstilling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere