Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Nye dokumenter afslører: Derfor droppede Apple planer om iMessage til Android

Apple forsøgte allerede i 2013 at udbrede sin beskedtjeneste iMessage til konkurrenterne hos Android. Alligevel droppede it-giganten planerne. "Det vil skade os mere end hjælpe os," lød et af argumenterne imod.

I årevis har Apple tilsyneladende gået med planer om at skubbe beskedtjenesten iMessage ud til andre end bare iPhone-brugere.

Allerede i 2013 forslå Apples software-chef, Eddy Cue, at beskedtjenesten også skulle gøres tilgængelig for Android-brugere.

Det viser en mailudveksling mellem Eddy Cue og Apple-topchefen Craig Federighi, der blevet gjort tilgængelig i forbindelse med den monopolsag, som Fortnite-udvikleren Epic har anlagt mod Apple.

Eddy Cue var ifølge mailkorrespondancen bekymret over udsigten til, at Google kunne finde på at købe den populære besked-app WhatsApp. Derfor ville han i stedet have Apple til udvikle en Android-version af iMessage.

"Vi er nødt til at få iMessage til Android. Jeg har allerede et par medarbejder til at undersøge det, men vi bør træde på speederen og gøre det officielt. Vil vi virkelig miste en af de vigtigste apps i mobil-miljøet tiil Google? De har allerede søgning, mail og gratis video, og vokser hurtigt inden for browsere. Vi har den bedste besked-app, og vi bør gøre den til en standard i industrien," skriver Cue i mailen ifølge retsdokumenterne, som mediet The Verge har fået adgang til.

I et svar til Eddy Cue forklarer Craig Federighi, at en udrulning af iMessage til andre platforme kan gøre mere skade end gavn på Apple.

Den otte år gamle mail er dukket op i forbindelse med spiludvikleren Epic Games' sagsanlæg mod Apple.

Læs mere her: Spiludvikler optrapper konflikten med Apple: Klager til konkurrence-myndighederne

Anklager Apple

Epic Games anklager Apple for at misbruge sin dominerende position inden for apps til iPhones gennem den App Store.

Spiludvikleren mener at korrespondencen er med til at bevise, at Apple bevist forsøger at udnytte sin position som den primære leverandør af apps til verdens mobil-brugere.

Der er i øjeblikket adskillige sager mod Apple for netop at misbruge sin position med App Store til at presse udviklere til at betale alt for høje gebyrer til den amerikanske iPhone-producent.

I EU ventes Margrethe Vestager i løbet af denne uge at indlede en lignende sag mod Apple efter Spotify har klaget over den samme praksis som Epic Games er utifreds med.

Læs mere her: Vestager på trapperne med ny konkurrencesag mod Apple