Artikel top billede

Spiludvikler optrapper konflikten med Apple: Klager til konkurrence-myndighederne

Selskabet bag det kendte onlinespil Fortnite udvider nu konflikten mellem Apple og udvikleren selv. Epic Games, der står bag spillet, har nemlig valgt at klage til de britiske konkurrence-myndigheder

I månedsvis har Epic Games, der står bag det populære onlinespil Fortnite, haft en offentlig konflikt med it-giganten Apple.

Tvisten mellem de to it-selskaber går på, at Epic Games mener, at iPhone-producenten tager en alt for stor del af selskabets omsætning, når brugerne betaler for spillet gennem App Store.

Spillet er nemlig gratis at downloade, men Apple fastholder, at alle yderligere køb skal betales gennem såkaldte 'in app purchase', hvor Apple tager et tocifret procenttal af beløbet.

Derfor har Epic Games valgt at klage til de britiske konkurrencemyndigheder over betingelserne.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Apple kræver økonomisk erstatning fra Fortnite-udvikler

Apple misbruger sin dominerende position på markedet, lyder det ifølge klagen fra spiludvikleren.

"Det er et vigtigt argument at få afklaret på vegne af brugere og udviklere i Storbritannien og resten af verden, som er påvirket af Apples og Googles misbrug af markedskræfterne," lyder det fra Epic Games ifølge erhvervsmediet.

Udviklere har klaget over Apple

Epic Games står langt fra alene med sin kritik af Apple. En række andre udviklere har også langet ud efter Apples måde at opkræve penge fra udviklere på.

Den danske udvikler David Heinemeier har også langet kraftigt ud efter Apples arbejdsmetoder over for udviklere.

Heinemeier har betegnet Apples tilgang over for udviklere som mafiametoder.

“Som en hver god mafioso aflagde de [Apple, red] os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs) ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at vil de brænde vores butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev Heinemeier på Twitter.

Læs mere her: Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere