Artikel top billede

Spiludvikler optrapper konflikten med Apple: Klager til konkurrence-myndighederne

Selskabet bag det kendte onlinespil Fortnite udvider nu konflikten mellem Apple og udvikleren selv. Epic Games, der står bag spillet, har nemlig valgt at klage til de britiske konkurrence-myndigheder

I månedsvis har Epic Games, der står bag det populære onlinespil Fortnite, haft en offentlig konflikt med it-giganten Apple.

Tvisten mellem de to it-selskaber går på, at Epic Games mener, at iPhone-producenten tager en alt for stor del af selskabets omsætning, når brugerne betaler for spillet gennem App Store.

Spillet er nemlig gratis at downloade, men Apple fastholder, at alle yderligere køb skal betales gennem såkaldte 'in app purchase', hvor Apple tager et tocifret procenttal af beløbet.

Derfor har Epic Games valgt at klage til de britiske konkurrencemyndigheder over betingelserne.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Apple kræver økonomisk erstatning fra Fortnite-udvikler

Apple misbruger sin dominerende position på markedet, lyder det ifølge klagen fra spiludvikleren.

"Det er et vigtigt argument at få afklaret på vegne af brugere og udviklere i Storbritannien og resten af verden, som er påvirket af Apples og Googles misbrug af markedskræfterne," lyder det fra Epic Games ifølge erhvervsmediet.

Udviklere har klaget over Apple

Epic Games står langt fra alene med sin kritik af Apple. En række andre udviklere har også langet ud efter Apples måde at opkræve penge fra udviklere på.

Den danske udvikler David Heinemeier har også langet kraftigt ud efter Apples arbejdsmetoder over for udviklere.

Heinemeier har betegnet Apples tilgang over for udviklere som mafiametoder.

“Som en hver god mafioso aflagde de [Apple, red] os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs) ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at vil de brænde vores butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev Heinemeier på Twitter.

Læs mere her: Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere