Artikel top billede

Spiludvikler optrapper konflikten med Apple: Klager til konkurrence-myndighederne

Selskabet bag det kendte onlinespil Fortnite udvider nu konflikten mellem Apple og udvikleren selv. Epic Games, der står bag spillet, har nemlig valgt at klage til de britiske konkurrence-myndigheder

I månedsvis har Epic Games, der står bag det populære onlinespil Fortnite, haft en offentlig konflikt med it-giganten Apple.

Tvisten mellem de to it-selskaber går på, at Epic Games mener, at iPhone-producenten tager en alt for stor del af selskabets omsætning, når brugerne betaler for spillet gennem App Store.

Spillet er nemlig gratis at downloade, men Apple fastholder, at alle yderligere køb skal betales gennem såkaldte 'in app purchase', hvor Apple tager et tocifret procenttal af beløbet.

Derfor har Epic Games valgt at klage til de britiske konkurrencemyndigheder over betingelserne.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Apple kræver økonomisk erstatning fra Fortnite-udvikler

Apple misbruger sin dominerende position på markedet, lyder det ifølge klagen fra spiludvikleren.

"Det er et vigtigt argument at få afklaret på vegne af brugere og udviklere i Storbritannien og resten af verden, som er påvirket af Apples og Googles misbrug af markedskræfterne," lyder det fra Epic Games ifølge erhvervsmediet.

Udviklere har klaget over Apple

Epic Games står langt fra alene med sin kritik af Apple. En række andre udviklere har også langet ud efter Apples måde at opkræve penge fra udviklere på.

Den danske udvikler David Heinemeier har også langet kraftigt ud efter Apples arbejdsmetoder over for udviklere.

Heinemeier har betegnet Apples tilgang over for udviklere som mafiametoder.

“Som en hver god mafioso aflagde de [Apple, red] os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs) ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at vil de brænde vores butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev Heinemeier på Twitter.

Læs mere her: Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere