Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google sparer milliarder på hjemmearbejde

Google har sparet milliarder under pandemien, hvor selskabets medarbejdere har arbejdet hjemmefra. Rejseudgifter er på et minimum og aflysning af fysiske konferencer sikre store besparelser.

Hjemmearbejde sikrer søgegiganten Google massive besparelser.

I løbet af årets første tre måneder har selskabet sparet 268 millioner dollar, svarende til over en milliard kroner sammenlignet med året før.

Besparelserne er hovedsageligt et resultat af en markant nedgang i rejseudgifter, men også en række andre corona-relaterede besparelser, skriver Bloomberg.

Google er desuden kendt for at have en række ekstravagante frynsegoder som massageordninger, virksomhedsudflugter, professionelle kokke og meget andet. Da de fleste ansatte har arbejdet hjemmefra, er alle disse udgifter ligeledes blevet sløjfet siden marts 2020.

Søgegiganten planlægger at vende tilbage til kontorerne senere på året, lyder det.

Selskabet CFO, Ruth Porat, har oplyst investorerne, at Google vil indføre en hybrid-model, hvor medarbejdere i højere grad kan arbejde remote. Selskabets vil dog fortsætte med at investere i fast ejendom verden over, lyder det.

I forbindelse med Google årsregnskab for 2020 oplyste selskabet, at udgifter til salgsfremmende intitiaver faldt med 1,4 milliarder dollar i 2020.

Udover mindskede rejseudgifter ses denne besparelse blandt andet ved, at selskabet har måtte aflyse store konference, der i stedet er blevet afholdt virtuelt.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Bunker Holding A/S

Director of Technology

extri:co A/S

Senior driftskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere