Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Amazon hæver lønnen for 500.000 ansatte efter fagforeningspres

Amazon hæver nu lønnen for over en halv million medarbejdere i USA efter pres fra fagforeninger.

Efter en længerevarende kamp med amerikanske fagforeninger hæver Amazon nu lønnen for over 500.000 ansatte.

Tech-giganten øger lønnen med op til tre dollar i timen for medarbejdere i de amerikanske logistikafdelinger.

Det skriver Financial Times.

"Dette lægges ovenpå vores startløn, der er førende i industrien, på mindst 15 dollar i timen, og de mere end 2,5 milliarder dollar, som vi har investeret sidste år i yderligere bonusser for vores ansatte, der står i fronten," siger Darcie Henry, vicedirektør for Amazon, i en pressemeddelelse ifølge Financial Times.

Amazon har høstet kritik for selskabets arbejdskultur, hvor medarbejdere bliver presset af krævende produktionsmål. Her har flere amerikanske fagforeninger kæmpet for bedre vilkår for frontlinjepersonalet.

Under pandemien har Amazon hyret tusindvis af medarbejdere hver måned og er nu nået op over 800.000 ansatte i USA, hvilket gør selskabet til landets andenstørste arbejdsgiver efter Walmart.

Læs også: Amazon vil tjekke temperatur på alle ansatte i Europa og USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere