Artikel top billede

Amazon hæver lønnen for 500.000 ansatte efter fagforeningspres

Amazon hæver nu lønnen for over en halv million medarbejdere i USA efter pres fra fagforeninger.

Efter en længerevarende kamp med amerikanske fagforeninger hæver Amazon nu lønnen for over 500.000 ansatte.

Tech-giganten øger lønnen med op til tre dollar i timen for medarbejdere i de amerikanske logistikafdelinger.

Det skriver Financial Times.

"Dette lægges ovenpå vores startløn, der er førende i industrien, på mindst 15 dollar i timen, og de mere end 2,5 milliarder dollar, som vi har investeret sidste år i yderligere bonusser for vores ansatte, der står i fronten," siger Darcie Henry, vicedirektør for Amazon, i en pressemeddelelse ifølge Financial Times.

Amazon har høstet kritik for selskabets arbejdskultur, hvor medarbejdere bliver presset af krævende produktionsmål. Her har flere amerikanske fagforeninger kæmpet for bedre vilkår for frontlinjepersonalet.

Under pandemien har Amazon hyret tusindvis af medarbejdere hver måned og er nu nået op over 800.000 ansatte i USA, hvilket gør selskabet til landets andenstørste arbejdsgiver efter Walmart.

Læs også: Amazon vil tjekke temperatur på alle ansatte i Europa og USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen