Artikel top billede

Michael Dell holder sin virtuelle keynote på Dell Technologies World (Foto: Lars Jacobsen)

Efter keynoten: Michael Dell solgte 99 pc'er i minuttet hver eneste dag i hele 2020: Her er selskabets store satsnings-område

Reportage: Dell forventer massive investeringer i edge computing, at it-investeringer ændrer sig markant og hylder pc´en for at være vores adgang til verden.

Michael Dell springer ikke rundt på scenen som klassisk Steve Ballmer eller prøver at efterligne hedengangne Steve Jobs' messias-lignende shows.

Michael Dell er købmanden, hvis stemme for alvor får en engageret tone, når han taler om sine kunder og sin forretning.

Det var igen tydeligt, da Michael Dell indledte sin keynote på Dell Technologies World, der blev afholdt virtuelt sent onsdag eftermiddag dansk tid, med at læse takke-mails fra kunderne op.

For nok er Dell at globalt enterprise-orienteret it-selskab, men rødderne er baseret på Michael Dells første forretning med håndsamlede computere bygget på kollegieværelse nummer 2713 i Austin, Texas.

Ud over kunderne var fokus i Dells forholdsvis korte keynote ikke overraskende på corona-epidemiens indvirken på især tech-udviklingen – og Michael Dell fremhævede at han selv det seneste år havde ”rejst verden rundt med Zoom Airlines – uden at forlade mit kontor”.

Michael Dell fremhævede især hvordan pandemien havde accelereret udviklingen frem mod hvad han kaldte en: ”Do anything from anywhere”-verden. Og at den udvikling er et centralt omdrejningspunkt for Dell.

Stort Dell-fokus på edge computing og it-services i stedet for it-køb

Michael Dell, og flere af talerne efter ham på konferencens første dag, fremhævede derfor især Edge-computing som et af Dells store satsningsområder.

”Analyser viser, at 75 procent af data vi blive bearbejdet uden for clouden eller et traditionelt datacenter i 2025. Og vi forventer investeringer for 700 milliarder dollar i Edge-infrastuktur de næste par år,” fortalte Michael Dell blandt andet publikum.

Dell forudså derfor, at udviklingen inden for edge computing vil være lige så spændende, som udviklingen inden for cloud har været det seneste årti.

Dell ser derfor især edge computing som et voksende supplement til de eksisterende cloud-tjenester.

Eller som Honeywells CEO for Connected Entreprise, Que Thanh Dallara, der besøgte Dells virtuelle keynote, formulerede det:

”Processeringen af data sker måske ved edge computing, men indsigterne findes i clouden”.

Michael Dell lagde derfor stor vægt på Dells mange løsninger inden for hybride løsninger, hvor en næsten hvilken som helst kombination af lokal, multi cloud-baseredet og edge-tilkoblede løsninger kan rummes inden for Dell-familien.

I øvrigt alt sammen leveret som en service.

For som købmanden Michael Dell sagde, så vil kunderne vinde, have styr på cybersikkerheden og så i øvrigt finansiere it som en service.

PC´ere bringer verden hjem i stuerne

Men selv om enterprise-it og capex-investeringer får mest taletid på Dells konferencer, så ville Dell ikke være Dell uden hardwareforretningen.

For mens enterprisefirmaer som IBM eller HP for længst har udskilt den klassiske pc-forrentning, så er Dell still going strong.

Det var tydeligt, da Dells næstkommanderende, COO Jeff Clarke, gav pc'en æren for at have hjulpet os igennem pandemien:

”Pc er den vigtigste device i verden: Da vi ikke kunne komme ud i verden, kom verden til os på vores pc,” fortalte han og satte lighedstegn mellem antallet af pc'er per indbygger og hvor connected et land er.

Så på trods af mange års rygter om pc'ens snarlige død, kunne Jeff Clarke fortælle, at Dell i 2020 producerede 99 pc'er i minuttet hver dag året rundt.

Og at op imod 60 procent af Dells medarbejdere i fremtiden vil arbejde hjemme eller i en hybrid mellem kontor og hjemmearbejdsplads. Noget der vil gøre rekruttering til en global orienteret indsats.

Alt sammen på maskiner, som i Dells vision kobler på til clouden for at fortolke data, som bearbejdes ude i ”edgen”.

“Hybrid workforce, hybrid cloud in a hybrid world.”, som Jeff Clarke sluttede af med.