Artikel top billede

Intels CEO: Der vil være chipmangel i flere år endnu

Intels CEO forudser at microchip-manglen kommer til at vare år. Det på trods af, at Intel selv har sat gang i et projekt, der skal fordoble virksomheden chip-produktion.

Intel kommer til at have svært ved at følge med efterspørgslen på halvledere - på engelsk semicondoctors eller i daglig tale blot microchips - de næste år.

Det siger Intels nye administrerende direktør Pat Gelsinger.

Virksomheden arbejder lige nu på at øge produktionen og afhjælpe chipmanglen i bilindustrien, fortæller direktøren i et interview med CBS News.

”Vi har et par år endnu, før vi indhenter denne stigende efterspørgsel på tværs af alle aspekter af virksomheden,” sagde Gelsinger.

Læs også: Intel-CEO Pat Gelsinger skal mødes med Joe Biden om akut chipmangel

Intels store microchip-planer

Den store mangel på halvledere - eller microchips - er blevet særlig aktuel under pandemien, hvor almindelige forbrugere i 2020 øgede efterspørgslen på elektronik.

Denne udvikling har sat manglen af chips på dagsordenen i blandt andet USAs regering, hvor Joe Biden har lovet statsfinansieret støtte til at afhjælpe manglen.

Udmeldingen kommer efter at Gelsinger selv deltog i et møde med præsidenten om problemet. Og efter at Intel har meldt ud, at der er gang i en storstilet aktion for at skaffe flere chips.

Den pressede chip-gigant planlægger at opføre to nye fabrikker udelukkende dedikeret til microchip-produktion i den amerikanske delstat Arizona.

I alt er der sat 20 milliarder dollar - 125 milliarder kroner - til side til projektet. Dette vil fordoble Intels overordnede chip-produktion.

Læs også: Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"

Chip-tørke over hele verden

Gelsinger fortæller i interviewet, at USA's dominans på microchip-markedet er aftaget i sådan en grad, at kun 12 procent af verdens halvledere bliver produceret i USA i dag. Hvor det for godt 25 år siden var 37 procent af verdensmarkede.

"Dette er en stor, kritisk industri, og vi vil have mere af det på amerikansk jord: De job, vi ønsker i Amerika, styringen af ​​vores langsigtede teknologifremtid."

Blandt andet er hele bilindustrien udfordret af manglen, og er tvunget til at mindske og udsætte salg.

Læs også: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere