Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Zendesk-stifter bliver medejer i smarthome-selskab / Mobilepay i nyt samarbejde med svensk betalingsgigant / Wirtek kommer bragende ind i 2021

Zendesk-stifter bliver medejer i smarthome-selskab. Mobilepay i nyt samarbejde med svensk betalingsgigant. Wirtek kommer bragende ind i 2021. Investeringsplatform overtegnet med 68 procent forud for børsnotering. Betalingsplatform lancerer klimakompensation ved online-checkout.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing.

Det er Rasmus Ferdinand Ginman, der sammenfletter morgenens overblik over de hurtige it-nyheder.

Rigtig god læselyst.

Zendesk-stifter bliver medejer i smarthome-selskab

Morten Primdahl, medstifter af Zendesk, bliver nu medejer af KNXsolutions, der leverer smarthome-løsninger.

Zendesk-medstifteren ser nemlig et stort potentiale i smarthome-markedet, oplyser selskabet i en meddelelse.

”I Zendesk havde vi succes med at flytte software til kundeservice fra det klodsede og besværlige til det lette og indbydende med fokus på mennesket. Det samme er der brug for med smarthome-teknologi,” lyder det fra Morten Primdahl.

KNXSolutions laver smarthome-løsninger ud fra KNX, der er en åben standard for bygningsautomation. KNX-enheder kan håndtere alt fra belysning, hvidevarer og persienner til energistyring og sikkerhedssystemer, lyder det.

Ifølge selskabet benyttede 1,5 millioner danskere sig af smarthome-produkter i løbet af 2020, og dette er et tal, som virksomheden regner med vil stige.

Mobilepay i nyt samarbejde med svenske Klarna

Det svenske betalingsselskab Klarna har indgået et nyt partnerskab med Mobilepay.

Her vil Klarna rette opmærksomheden mod Mobilepays godt 4,3 millioner danske brugere, skriver Børsen.

“Dette er et partnerskab, som vi er rigtigt glade for. Mobilepay er en elsket service blandt mange danskere, og derfor er vi glade for at integrere Mobilepay i vores betalingscheckout,” fortæller Jacob Segercrantz, kommerciel direktør i Klarna og chef for Klarna Danmark, til Børsen.

Klarna, der er en globalt orienteret betalingsmastodont, forventer, at de danske brugere kommer til at kunne betale hos mange velkendte brand med Mobilepay-løsningen.

I øjeblikket benytter 40.000 webbutikker Mobilepays løsniner mens Klarna servicerer 250.000 webbutikker i 17 lande med betalinger.

Wirtek kommer bragende ind i 2021

Det danske outsourcing-selskab Wirtek har fået en fremragende start på 2021.

Selskabet leverer en stigning i driftsresultat på 72 procent. 2020-resultatet på 861.000 kroner steg til 1,48 millioner kroner i første kvartal af 2021.

Samtidig løftes omsætningen med 11 procent til 7,7 millioner kroner i løbet af årets første tre måneder, meddeler selskabet.

Tilbage i april opkøbte Wirtek et profitabelt softwareselskab, lyder det i regnskabet. Derfor hæver selskabet nu forventningerne til det samlede år.

Wirtek stiler nu efter en omsætningsvækst på mellem 52 til 59 procent i 2021 og en vækst i driftsresultatet på mellem 55 og 69 procent sammenlignet med 2020.

I løbet af årets første kvartal kunne Wirtek ligeledes løfte sløret for sin nye strategi, der tilskynder, at selskabet rammer en omsætning på 100 millioner kroner i 2025.

Investeringsplatform overtegnet med 68 procent forud for børsnotering

Nord Investments er overtegnet med 68,3 procent forud for selskabets børsnotering.

Tegningsperioden sluttede mandag eftermiddag, hvor sammenlagt 2.357 investorer har ønsket af investere i selskabet, der er på vej på Nasdaq First North Growth Market Denmark.

Nord Investment er et fintech-selskab, der står bag en digital investeringsplatform, hvor en robot yder investeringsrådgivning.

Selskabet har modtaget tegningsønsker for samlet 92,6 millioner kroner. Pengene fra børsnoteringen skal bruges på at skalere løsningen, lyder det.

"Børsnoteringen skal sørge for, at vores vækst fortsætter og med endnu større styrke. Vores løsning gør investeringsmarkedet tilgængeligt for flere ved at stille uvildig investeringsrådgivning til rådighed til lave omkostninger," siger Anders Hartmann, administrerende direktør i selskabet.

Betalingsplatform lancerer klimakompensation ved online-checkout

Betalingsplatformen Adyen lancerer et nyt produkt, hvor det er muligt for kunder at betale for klimakompensation, når de handler online.

Adyen, der blandt andet laver betalingsløsninger for Uber, Spotify H&M og Bestseller, kalder det nye produkt for Adyen Planet.

Tjenesten gør det ligeledes muligt for forhandlere at se deres kunders klimaaftryk.

"Det har i lang tid været vigtigt for os at give vores kunder mulighed for at informere deres kunder om, hvordan deres køb påvirker klimaet, derfor er vi meget glade for at kunne præsentere Adyen Planet. Med løsningen gør vi det muligt for vores kunder at bidrage til en mere bæredygtig udvikling,” siger Tobias Lindh, landechef for Norden og Baltikum i Adyen.

Adyen har udviklet en beregning sammen med virksomheden South Pole, der viser den estimerede CO2-udledning ved hvert køb. Herefter kan kunden vælge at støtte mere end 700 forskellige klimaprojekter for at kompensere for udledningen.