Artikel top billede

Microsoft, AWS, Google og Apple går sammen med Intel om at løse global chip-krise: Danner ny lobbyorganisation

En lang række amerikanske tech-giganter er gået sammen i en ny lobbyorganisation, der skal sikre offentlig støtte i USA til at løse chip-udfordringerne.

En række af verdens største aftagere af chips går nu sammen med Intel og opretter en lobbyorganisation, der skal presse på for at sikre offentlige tilskud til chip-produktion.

Gruppen udgøres blandt andet af Microsoft, Apple, Google og Amazon Web Services, skriver Reuters.

Den nyoprettede organisation, der går under navnet "CHIPS in America Coalition," oplyste tirsdag, at den har bedt amerikanske lovgivere om finansiering til Chips for Amrica Act, som præsident Joe Biden har lanceret med håb om at hente 50 milliarder dollar fra det offentlige til chipproduktion.

"En robust finansiering af CHIPS-loven vil hjælpe USA med at opbygge den ekstra kapacitet, som er nødvendig for at have mere modstandsdygtige forsyningskæder for at sikre, at kritiske teknologier vil være der, når der er brug for det," lyder det fra lobbyorganisationen i et brev til den amerikanske kongres.

Læs også: Michael Dell med dyster udmelding: Chipmanglen vil fortsætte i årevis

Den seneste tid har den amerikanske bilindustri presset hårdt på for at offentlig støtte til at sikre chip-forsyninger til fabrikkerne.

Den nye koalition inkluderer spillere fra en række industrier, hvilket har til formål at advare regeringen mod at favorisere en enkelt branche såsom bilindustrien.

I CHIPS in America Coalition findes ligeledes selskaber som AT&T, Cisco, General Electric, HPE og Verizon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere