Artikel top billede

Elon Musk dropper Bitcoin som betalingsmiddel i Tesla: Kursen styrtdykker

Få måneder efter, at Elon Musk havde indført bitcoin som betalingsmiddel i Tesla, trækker han nu i land med argumentet om en uhensigtsmæssig påvirkning på miljøet. Bitcoin-kursen styrtdykker ovenpå udmeldingen.

Det er ikke længere muligt at købe Teslas elbiler og solpaneler med bitcoins.

Sådan lyder det fra stifteren Elon Musk, der er vendt på en tallerken efter, at han indførte kryptovalutaen som finansieringsmiddel tilbage i marts 2021.

Tesla-stifteren kom med udmeldingen på Twitter, hvor han viser bekymring for valutaens effekt på miljøet.
"Vi er bekymrede for den hurtigt voksende brug af fossile brændstoffer til bitcoin-udvinding og transaktioner. Især kulkraft, som har de værste udslip af alle brændstoffer," lyder det.

Læs også: Elon Musk: Nu kan du købe en Tesla med bitcoin

Denne udmelding fik markedet til at ryste, da bitcoin-kursen dykkede med 17 procent fra omkring 55.000 dollar til 45.700 dollar. Efterfølgende har kursen genvundet styrke og befinder sig på omkring 50.000 dollar i skrivende stund.

Elon Musk har været stærk fortaler for kryptovaluta generelt, og han understreger stadig, at digital valuta er et godt koncept.

Han skriver samtidig på Twitter, at det bare ikke skal ske på bekostning af miljøet.

Bitcoin er en decentraliseret valuta, hvor der ikke står en bank eller anden institution bag. I stedet vedligeholdes bitcoin via et netværk af de såkaldte 'miners', der udvinder bitcoins på egne computere.

Disse minere brugere ofte computercentre, der bruger enorme energimængder til at løse matematiske puslespil, som sikrer, at bitcoin-transaktioner gennemføres. Det samlede energiforbrug er højere end flere mindre lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.