Artikel top billede

Gruppen bag kæmpe ransomware-angreb i Irland afsløret: Har ramt det irske sundhedsvæsen to gange

Det irske sundhedsvæsen blev ramt af to store ransomwareangreb i sidste uge, som satte en midlertidig stopper for landets coronavaccinationer og betyder omfattende aflysninger af behandlinger. Nu er gruppen bag afsløret af Europol.

Det irske sundhedsvæsen blev ramt to gange i sidste uge af det værste cyberangreb mod den irske stat nogensinde.

Angrebene ramte først det irske sundhedsministerium kaldet Department of Health. Det skete torsdag i sidste uge.

Fredag blev så den irske sundhedsstyrelse kaldet Health Service Executive (HSE) ramt. Til forskel for i Danmark har Health Service Executive det direkte ansvar for at drive sundhedsvæsenet i hele Irland - både lokalt og på hospitaler.

Nu er gruppen bag angrebene afsløret, skriver BBC.

Angiveligt er der tale om gruppen 'Wizard Spider', som holder til i Østeuropa. De irske myndigheder har sendt digitale fodaftryk af malwaren til Europols Malware Analysis Centre i Haag i Holland.

De cyberkriminelle har forlangt løsesum af de irske myndigheder for de krypterede data, men ifølge BBC vil myndighederne ikke betale.

Som nævnt blev både sundhedsministeriet og sundhedsstyrelsen i Irland ramt, men ifølge BBC’s oplysninger lykkedes det eksperter at undgå, at ransomwaren gjorde nogen skade i ministeriet.

Irlands coronavaccine-program blev lukket midlertidigt fredag på grund af angrebet, men landets vaccinationsprogram fortsætter med uformindsket styrke.

Til gengæld har angrebet betydet omfattende aflysninger af behandlinger, og der vil gå flere dage, før alle systemer er genetableret.Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?"
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.