Artikel top billede

Dansk bitcoin-milliardær har tabt trecifret millionbeløb: Langer ud efter Elon Musk

Kryptovalutaen bitcoin er ude på en gigantisk rutchetur, og det har resulteret i en ordentlig kajeryster til den danske bitcoinmilliardær Niklas Nikolajsen. Men han ryster ikke på hånden - til gengæld langer han kraftigt ud efter Elon Musk, som han kalder useriøs.

Bitcoin-kursen fløjter op og ned i nogle gevaldige kursudsving for tiden, og panikken blandt investorerne er mærkbar.

Elon Musk og Kina spiller angiveligt hovedrollerne i hele seancen, som i går onsdag 19. maj resulterede i et kursfald på dramatiske 31 procent.

Kursen rettede sig til et fald på 7,7 procent blandt andet på grund af massive støtteopkøb fra flere bitcoin-fortalere.

Totalt er prisen på en bitcoin halveret fra 60.000 dollars til 30.000 dollars i løbet af en lille måneds tid.

Den danske bitcoin-milliardær Niklas Nikolajsen, der har etableret kryptovaluta-virksomheden Bitcoin Suisse, har ifølge Børsen tabt et treciftret millionbeløb på hele affæren. Men han holder alligevel fast.

“Når de svage hænder er ude – dem, der købte sig ind i nogle halvinteressante tokens i håb om hurtige penge og at få en Lamborghini at køre i – så stabiliserer markedet sig mellem 30.000 og 40.000 dollar for en bitcoin,” siger Niklas Nikolajsen.

Tesla-stifteren Elon Musk spiller en temmelig uskøn hovedrolle i hele miseren, mener han

I begyndelsen af året forlød det, at Tesla ville acceptere bitcoins som betalingsmiddel, og det satte fart på kursen. Men forleden vendte Musk på en tallerken. Nu dur bitcoins ikke som betalingsmiddel hos Tesla, og Musk udtrykker bekymring over det massive energiforbrug i forbindelse med mining af bitcoins.

Det fik Niklas Nikolajsen til på Twitter at betegne Musk som meget useriøs.

Konsekvensen af Musks slingrekurs var mærkbar på bitcoin-kursen.

Oven i det kom så meldingen i går onsdag fra Kinas nationalbank om, at digitale valutaer ikke kan bruges som betalingsmiddel af hverken finansvirksomheder eller virksomheder.

Den melding lukkede fuldstændig luften ud af markedet, skriver Børsen.Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.