Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Kinesiske myndigheder forbyder banker og betalingsselskaber at bruge kryptovaluta: Bitcoin-kursen falder drastisk

Kinesiske banker og betalingsselskaber forbydes nu at yde services relateret til kryptovaluta. Samtidig advarer myndighederne mod generel spekulation i de digitale valutaer. Bitcoin-kursen falder med 10 procent.

Kinesiske myndigheder forbyder nu banker og betalingsvirksomheder at levere kryptovaluta-relaterede services.

Samtidig advarer de kinesiske lovgivere mod generel spekulation i kryptovaluta.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Denne udmelding har fået Bitcoin-kursen til at falde med over 10 procent. I øjeblikket er kursen under 40.000 dollar, hvor den i april lå på over 60.000 dollar.

Det er således landets seneste forsøg på at begrænse fremgangen af de digitale valutaer. Det seneste forbud gør, at finansielle institutioner, banker og betalingsselskaber ikke må tilbyde kunder nogen form for service, der involverer digitale valuta; alt fra registrering, opbevaring og handel.

Tirsdag oplyste tre kinesiske myndigheder i en fælles meddelelse:

"For nylig er priserne på kryptovaluta steget kraftigt og styrtdykket efterfølgende, og den spekulative handel med kryptovaluta er steget igen, hvilket alvorligt krænker sikkerheden for folks ejendom og forstyrrer den normale økonomiske og finansielle orden," lyder det ifølge nyhedsbureauet.

De kinesiske lovgivere har dog ikke forbudt private borgere at besidde og handle med de digitale valutaer.

Den fælles meddelelse fremhæver dog risikoen med kryptohandel. Det fremgår, at virtuelle valutaer ikke "undersøttes af reel værdi", samt at priserne let kan manipuleres. Dertil er kryptohandel ikke beskyttet af kinesisk lov.

Tilbage i 2017 gjorde Kina ligeledes et stort fremstød for at begrænse kryptovalutaernes fremmarch. Her lukkede myndighederne alle kryptobørsen i landet, der stod for godt 90 procent af verdenshandlen med bitcoin.

Elon Musk startede bitcoin-lavine

Sidste uge var det Tesla-stifteren Elon Musk, der fik bitcoin-kursen til at styrtdykke.

På Twitter udviste han bekymring for valutaens effekt på miljøet, hvorfor Tesla ikke længere ville benytte sig af bitcoin som betalingsmiddel i forretningen.

"Vi er bekymrede for den hurtigt voksende brug af fossile brændstoffer til bitcoin-udvinding og transaktioner. Især kulkraft, som har de værste udslip af alle brændstoffer," lød det.

Denne udmelding fik markedet til at ryste, da bitcoin-kursen dykkede med 17 procent fra omkring 55.000 dollar til 45.700 dollar.

Elon Musk har været stærk fortaler for kryptovaluta generelt, og han understregede da også, at digital valuta er et godt koncept, men at det ikke skal ske på bekostning af miljøet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere