Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Kinesiske myndigheder forbyder banker og betalingsselskaber at bruge kryptovaluta: Bitcoin-kursen falder drastisk

Kinesiske banker og betalingsselskaber forbydes nu at yde services relateret til kryptovaluta. Samtidig advarer myndighederne mod generel spekulation i de digitale valutaer. Bitcoin-kursen falder med 10 procent.

Kinesiske myndigheder forbyder nu banker og betalingsvirksomheder at levere kryptovaluta-relaterede services.

Samtidig advarer de kinesiske lovgivere mod generel spekulation i kryptovaluta.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Denne udmelding har fået Bitcoin-kursen til at falde med over 10 procent. I øjeblikket er kursen under 40.000 dollar, hvor den i april lå på over 60.000 dollar.

Det er således landets seneste forsøg på at begrænse fremgangen af de digitale valutaer. Det seneste forbud gør, at finansielle institutioner, banker og betalingsselskaber ikke må tilbyde kunder nogen form for service, der involverer digitale valuta; alt fra registrering, opbevaring og handel.

Tirsdag oplyste tre kinesiske myndigheder i en fælles meddelelse:

"For nylig er priserne på kryptovaluta steget kraftigt og styrtdykket efterfølgende, og den spekulative handel med kryptovaluta er steget igen, hvilket alvorligt krænker sikkerheden for folks ejendom og forstyrrer den normale økonomiske og finansielle orden," lyder det ifølge nyhedsbureauet.

De kinesiske lovgivere har dog ikke forbudt private borgere at besidde og handle med de digitale valutaer.

Den fælles meddelelse fremhæver dog risikoen med kryptohandel. Det fremgår, at virtuelle valutaer ikke "undersøttes af reel værdi", samt at priserne let kan manipuleres. Dertil er kryptohandel ikke beskyttet af kinesisk lov.

Tilbage i 2017 gjorde Kina ligeledes et stort fremstød for at begrænse kryptovalutaernes fremmarch. Her lukkede myndighederne alle kryptobørsen i landet, der stod for godt 90 procent af verdenshandlen med bitcoin.

Elon Musk startede bitcoin-lavine

Sidste uge var det Tesla-stifteren Elon Musk, der fik bitcoin-kursen til at styrtdykke.

På Twitter udviste han bekymring for valutaens effekt på miljøet, hvorfor Tesla ikke længere ville benytte sig af bitcoin som betalingsmiddel i forretningen.

"Vi er bekymrede for den hurtigt voksende brug af fossile brændstoffer til bitcoin-udvinding og transaktioner. Især kulkraft, som har de værste udslip af alle brændstoffer," lød det.

Denne udmelding fik markedet til at ryste, da bitcoin-kursen dykkede med 17 procent fra omkring 55.000 dollar til 45.700 dollar.

Elon Musk har været stærk fortaler for kryptovaluta generelt, og han understregede da også, at digital valuta er et godt koncept, men at det ikke skal ske på bekostning af miljøet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere