Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Kinesiske myndigheder forbyder banker og betalingsselskaber at bruge kryptovaluta: Bitcoin-kursen falder drastisk

Kinesiske banker og betalingsselskaber forbydes nu at yde services relateret til kryptovaluta. Samtidig advarer myndighederne mod generel spekulation i de digitale valutaer. Bitcoin-kursen falder med 10 procent.

Kinesiske myndigheder forbyder nu banker og betalingsvirksomheder at levere kryptovaluta-relaterede services.

Samtidig advarer de kinesiske lovgivere mod generel spekulation i kryptovaluta.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Denne udmelding har fået Bitcoin-kursen til at falde med over 10 procent. I øjeblikket er kursen under 40.000 dollar, hvor den i april lå på over 60.000 dollar.

Det er således landets seneste forsøg på at begrænse fremgangen af de digitale valutaer. Det seneste forbud gør, at finansielle institutioner, banker og betalingsselskaber ikke må tilbyde kunder nogen form for service, der involverer digitale valuta; alt fra registrering, opbevaring og handel.

Tirsdag oplyste tre kinesiske myndigheder i en fælles meddelelse:

"For nylig er priserne på kryptovaluta steget kraftigt og styrtdykket efterfølgende, og den spekulative handel med kryptovaluta er steget igen, hvilket alvorligt krænker sikkerheden for folks ejendom og forstyrrer den normale økonomiske og finansielle orden," lyder det ifølge nyhedsbureauet.

De kinesiske lovgivere har dog ikke forbudt private borgere at besidde og handle med de digitale valutaer.

Den fælles meddelelse fremhæver dog risikoen med kryptohandel. Det fremgår, at virtuelle valutaer ikke "undersøttes af reel værdi", samt at priserne let kan manipuleres. Dertil er kryptohandel ikke beskyttet af kinesisk lov.

Tilbage i 2017 gjorde Kina ligeledes et stort fremstød for at begrænse kryptovalutaernes fremmarch. Her lukkede myndighederne alle kryptobørsen i landet, der stod for godt 90 procent af verdenshandlen med bitcoin.

Elon Musk startede bitcoin-lavine

Sidste uge var det Tesla-stifteren Elon Musk, der fik bitcoin-kursen til at styrtdykke.

På Twitter udviste han bekymring for valutaens effekt på miljøet, hvorfor Tesla ikke længere ville benytte sig af bitcoin som betalingsmiddel i forretningen.

"Vi er bekymrede for den hurtigt voksende brug af fossile brændstoffer til bitcoin-udvinding og transaktioner. Især kulkraft, som har de værste udslip af alle brændstoffer," lød det.

Denne udmelding fik markedet til at ryste, da bitcoin-kursen dykkede med 17 procent fra omkring 55.000 dollar til 45.700 dollar.

Elon Musk har været stærk fortaler for kryptovaluta generelt, og han understregede da også, at digital valuta er et godt koncept, men at det ikke skal ske på bekostning af miljøet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere