Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Kinesiske myndigheder forbyder banker og betalingsselskaber at bruge kryptovaluta: Bitcoin-kursen falder drastisk

Kinesiske banker og betalingsselskaber forbydes nu at yde services relateret til kryptovaluta. Samtidig advarer myndighederne mod generel spekulation i de digitale valutaer. Bitcoin-kursen falder med 10 procent.

Kinesiske myndigheder forbyder nu banker og betalingsvirksomheder at levere kryptovaluta-relaterede services.

Samtidig advarer de kinesiske lovgivere mod generel spekulation i kryptovaluta.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Denne udmelding har fået Bitcoin-kursen til at falde med over 10 procent. I øjeblikket er kursen under 40.000 dollar, hvor den i april lå på over 60.000 dollar.

Det er således landets seneste forsøg på at begrænse fremgangen af de digitale valutaer. Det seneste forbud gør, at finansielle institutioner, banker og betalingsselskaber ikke må tilbyde kunder nogen form for service, der involverer digitale valuta; alt fra registrering, opbevaring og handel.

Tirsdag oplyste tre kinesiske myndigheder i en fælles meddelelse:

"For nylig er priserne på kryptovaluta steget kraftigt og styrtdykket efterfølgende, og den spekulative handel med kryptovaluta er steget igen, hvilket alvorligt krænker sikkerheden for folks ejendom og forstyrrer den normale økonomiske og finansielle orden," lyder det ifølge nyhedsbureauet.

De kinesiske lovgivere har dog ikke forbudt private borgere at besidde og handle med de digitale valutaer.

Den fælles meddelelse fremhæver dog risikoen med kryptohandel. Det fremgår, at virtuelle valutaer ikke "undersøttes af reel værdi", samt at priserne let kan manipuleres. Dertil er kryptohandel ikke beskyttet af kinesisk lov.

Tilbage i 2017 gjorde Kina ligeledes et stort fremstød for at begrænse kryptovalutaernes fremmarch. Her lukkede myndighederne alle kryptobørsen i landet, der stod for godt 90 procent af verdenshandlen med bitcoin.

Elon Musk startede bitcoin-lavine

Sidste uge var det Tesla-stifteren Elon Musk, der fik bitcoin-kursen til at styrtdykke.

På Twitter udviste han bekymring for valutaens effekt på miljøet, hvorfor Tesla ikke længere ville benytte sig af bitcoin som betalingsmiddel i forretningen.

"Vi er bekymrede for den hurtigt voksende brug af fossile brændstoffer til bitcoin-udvinding og transaktioner. Især kulkraft, som har de værste udslip af alle brændstoffer," lød det.

Denne udmelding fik markedet til at ryste, da bitcoin-kursen dykkede med 17 procent fra omkring 55.000 dollar til 45.700 dollar.

Elon Musk har været stærk fortaler for kryptovaluta generelt, og han understregede da også, at digital valuta er et godt koncept, men at det ikke skal ske på bekostning af miljøet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.