Artikel top billede

Danske Pento henter kæmpeinvestering på 100 millioner kroner fra investorer fra den internationale superliga

En flok garvede internationale venture-investorer med General Catalyst i spidsen hælder 100 millioner kroner i softwarefirmaet Pento.

Den danske it-virksomhed Pento, som har udviklet et system til udbetaling af løn og optimering af lønprocesser, har tur i den for tiden.

Selskabet, det blev stiftet i 2016, har netop fået en kæmpeinvestering på 100 millioner kroner fra nogle virkelig garvede internationale venture-investorer. Det skriver Børsen.

Venturefonden General Catalyst og giganten inden for levering af fastfood, Deliveroo, står i spidsen for investeringen. General Catalyst har blandt andet investeret i Airbnb og hører til i den absolutte superliga blandt investorer. Det giver Pento adgang til et meget interessant netværk.

Pento er stiftet af Jonas Bøgh Larsen og Emil Hagbarth Rasmussen. Virksomheden har i dag cirka 700 virksomheder som kunder i Danmark og England.

Det er især det britiske marked, som rykker for Pento, og det er også her, investeringen skal gøre mest gavn.

“Storbritannien er nu seks gange så stort et marked som Danmark for os, både i forhold til vores omsætning og hvor hurtigt markedet vokser. Det har også betydet, at vi nu anser England som vores kernemarked, hvor vi investerer mest og vokser hurtigst p.t.,” siger Jonas Bøgh Larsen til Børsen.

Pento går nu efter større virksomhedskunder og har netop lukket en aftale med en virksomhed med over 1.500 ansatte. Pento vil desuden gå ind på markedet i to andre lande.

Pento har hentet i alt omkring 125 millioner kroner i kapital siden 2017 fra investorer som Preseed Ventures og Point Nine og altså nu en flok superinvestorer med General Catalyst i spidsen.Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”