Artikel top billede

Omsætningen brager i vejret for den danske spilbranche: Har sat ny vækst-rekord under corona

Den danske spilbranche har haft kronede dage under coronapandemien, hvor væksten har nået hele nye højder. Det viser helt nye tal Danmarks Statistik.

Der har været småt med fornøjelser under coroona-pandemien. Men computerspil har muligvis været en af dem.

For under pandemien har den danske computerspilsbranche i hvert fald oplevet en eksplosiv vækst, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Således omsatte branchen for 1,7 milliarder kroner i 2020, hvilket er en ny rekord for branchen og dobbelt så høj vækst som året før.

”Efter en periode med fald efter finanskrisen har der været fremgang i branchen, og især de seneste år har der været en stor vækst i omsætningen. Væksten fra 2019 til 2020 var rekordhøj med lidt over 100 procent,” siger Lina Maria Pedersen, specialkonsulent i Danmarks Statistik, ifølge en pressemeddelelse.

Ifølge Danmarks Statistik har den danske spilbranche samtidig oplevet et støt stigende antal virksomheder. I 2011 bestod branchen blog af 32 virksomheder, men i 2020 er det talt vokset til 117 virksomheder.

Vækst i hele it-branchen

Det er ifølge Danmarks Statistik ikke alene i spilbranchen, det går godt, men hele softwarebranchen der oplever en markant fremgang i 2020.

”Udviklingen inden for branchen lægger sig i en større trend med softwarevirksomheder generelt, der har haft stor fremgang de senere år. Særligt i 2020, hvor flere brancher har været markant påvirket af COVID-19, har softwarebranchen klaret sig godt med en samlet omsætning på cirka 14 milliarder kroner i 2020, hvilket er en stigning fra lidt over 12 milliarder i 2019,” siger Lina Maria Pedersen ifølge pressemeddelelsen

Derudover har brancheorganisationen IT-Branchen meddelt, at hele den danske it-branche har haft et rekordår i 2020.

Ifølge brancheorganisationen tal omsatte den danske it-branche i 2020 omsatte for 248,4 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 3,3 procent sammenlignet med 2019.
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.