Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Bagmandspolitiet lægger sag an mod Nets for misbrug og konkurrence-forvridning

Bagmandspolitiet tiltager Nets for at have misbrugt sin dominerende stilling på det danske marked.

Bagmandspolitiet lægger sag an mod Nets Danmark og Nets, som politiet mener har misbrugt sin størrelse på det danske betalings-marked til at holde konkurrenter ude fra markedet.

Ifølge Bagmandspolitiet har Nets med blandt andet særlige kontrakt-betingelser og særlige store rabatter til 14 store kunder været med til at holde konkurrenterne ude fra markedet.

De 14 store kunder - herunder Magasin og H&M - har blandt andet fået såkaldte ekslusivitets-rabatter for at holde deres betalings-forretning hos Nets.

Den fremgangsmåde mener Bagmandspolitiet er i strid med den danske konkurrencelov.

“Vi mener, at Nets Denmark har indsat nogle vilkår i kontrakterne for en række store kunder, som nærmest gør det umuligt for andre at etablere sig, og det er efter vores opfattelse ulovligt,” lyder det fra Bagmandspolitiet.

Her peger man på, at det er ‘meget alvorligt,’ hvis man som stor spiller med en dominerende position misbruger sin magt til at holde konkurrenter ude fra markedet.

Politiet rejser tiltalen efter, at Konkurrencerådet i 2018 konkluderede, at de pågældende kontrakter med kunderne var ulovlige.

Denne sag pågår for tiden i Sø- og Handelsretten.