Artikel top billede

Xiaomi er ikke længere en ’kommunistisk militærvirksomhed’

Den kinesiske mobilproducent Xiaomi er officielt inde i varmen igen.

Den kinesiske mobilproducent og en af de førende kinesiske smartphone-mærker i landet, Xiaomi, er , modsat Huawei, ikke længere i unåde hos den amerikanske regering.

Selskabet blev 12. maj pillet af den såkaldte ’Entity List’, som siden 2019 har været den blacklist, som den amerikanske regering har opgjort over potentielle kinesiske trusler.

Godt to uger efter sin genvundne status figurerer Xiaomi nu ikke længere som nogen ’ kinesisk kommunistisk militærvirksomhed’, som betegnet af de amerikanske myndigheder, skriver netmediet Techcrunch.

Den kinesiske mobilproducent lagde i februar 2021 sag an mod den amerikanske regering, som i marts 2021 blev bakket midlertidigt op af en amerikansk domstol, som betegnede forbuddet som ’arbitrært og kapriciøst’.

”Vi er taknemlige for tilliden og supporten fra vores globale brugere, partnere, medarbejdere og aktionærer. Vi gentager, at vi er en åben, gennemsigtig, børsnoteret og uafhængig drevet samt ledet virksomhed,” lyder det fra Xiaomi ovenpå afgørelsen.

Mens Xiaomi igen må operere uhindret i USA, er den førende kinesiske mobilproducent, Huawei, fortsat blacklistet i USA, hvilket blandt andet gør at selskabet er forment adgang til afgørende tjenester såsom Googles Play app-butik til android-smartphones.

Xiaomi er i dag verdens tredjestørste smartphone-producent bag Samsung og Apple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere