Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Xiaomi er ikke længere en ’kommunistisk militærvirksomhed’

Den kinesiske mobilproducent Xiaomi er officielt inde i varmen igen.

Den kinesiske mobilproducent og en af de førende kinesiske smartphone-mærker i landet, Xiaomi, er , modsat Huawei, ikke længere i unåde hos den amerikanske regering.

Selskabet blev 12. maj pillet af den såkaldte ’Entity List’, som siden 2019 har været den blacklist, som den amerikanske regering har opgjort over potentielle kinesiske trusler.

Godt to uger efter sin genvundne status figurerer Xiaomi nu ikke længere som nogen ’ kinesisk kommunistisk militærvirksomhed’, som betegnet af de amerikanske myndigheder, skriver netmediet Techcrunch.

Den kinesiske mobilproducent lagde i februar 2021 sag an mod den amerikanske regering, som i marts 2021 blev bakket midlertidigt op af en amerikansk domstol, som betegnede forbuddet som ’arbitrært og kapriciøst’.

”Vi er taknemlige for tilliden og supporten fra vores globale brugere, partnere, medarbejdere og aktionærer. Vi gentager, at vi er en åben, gennemsigtig, børsnoteret og uafhængig drevet samt ledet virksomhed,” lyder det fra Xiaomi ovenpå afgørelsen.

Mens Xiaomi igen må operere uhindret i USA, er den førende kinesiske mobilproducent, Huawei, fortsat blacklistet i USA, hvilket blandt andet gør at selskabet er forment adgang til afgørende tjenester såsom Googles Play app-butik til android-smartphones.

Xiaomi er i dag verdens tredjestørste smartphone-producent bag Samsung og Apple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere