Artikel top billede

USA lukker igen kinesiske Xiaomi ind i varmen: Fjernes fra USA's omstridte sorte liste

Efter at have sagsøgt den amerikanske stat er den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi nu bliver fjernet fra USA's sortliste, der sanktionerede kinesiske virksomhed, som under mistanke for at have bånd til det kinesiske militær.

Den amerikanske regering har indgået en aftale med den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi, der betyder, at selskabets nu bliver fjernet fra USA's meget omtalte sortliste med kinesiske tech-firmaer.

Det skriver Bloomberg.

Sortlisten blev indført af Trump-regeringen som en sanktion mod selskaber, der ifølge de amerikanske myndigheder har for tætte bånd til det kinesiske militær.

Når et firma bliver opført på sortlisten så har det blandt andet den konsekvens, at amerikanske selskaber ikke må handle med dem med mindre, at de får en særlig tilladdelse.

Læs også: Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen

Xiaomi er verdens tredjestørste smartphone-producent, og en placering på sortlisten kunne få store konsekvenser for selskabet.

Eksempelvis ville det ifølge Blooomberg betyde, at Xiaomi også vil blive afnoteret fra de amerikanske børser.

Lagde sag an mod staten

Xiaomi reagerede i første omgang stærkt på de amerikanske beskyldninger og selskabet valgte sidste år at sagsøge den amerikanske regering.

Her fik Xiaomi i marts medhold ved en amerikansk distriktsdomstol, hvilket betød, at placeringen på sortlisten blev suspenderet midlertidig.

Nyheden om aftalen mellem Xiaomi og den amerikanske regering fik ifølge Bloomberg selskabets aktier til at stige med 6,7 procent på børsen i Hong Kong.

Xiaomi blev stiftet for knap 10 år siden, og selskabet er især kendt for sin smartphones. Men i de seneste år har selskabet også kastet sig over udviklingen af alt lige fra robotstøvsugere til riskogere.

Læs også: USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele