Artikel top billede

USA lukker igen kinesiske Xiaomi ind i varmen: Fjernes fra USA's omstridte sorte liste

Efter at have sagsøgt den amerikanske stat er den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi nu bliver fjernet fra USA's sortliste, der sanktionerede kinesiske virksomhed, som under mistanke for at have bånd til det kinesiske militær.

Den amerikanske regering har indgået en aftale med den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi, der betyder, at selskabets nu bliver fjernet fra USA's meget omtalte sortliste med kinesiske tech-firmaer.

Det skriver Bloomberg.

Sortlisten blev indført af Trump-regeringen som en sanktion mod selskaber, der ifølge de amerikanske myndigheder har for tætte bånd til det kinesiske militær.

Når et firma bliver opført på sortlisten så har det blandt andet den konsekvens, at amerikanske selskaber ikke må handle med dem med mindre, at de får en særlig tilladdelse.

Læs også: Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen

Xiaomi er verdens tredjestørste smartphone-producent, og en placering på sortlisten kunne få store konsekvenser for selskabet.

Eksempelvis ville det ifølge Blooomberg betyde, at Xiaomi også vil blive afnoteret fra de amerikanske børser.

Lagde sag an mod staten

Xiaomi reagerede i første omgang stærkt på de amerikanske beskyldninger og selskabet valgte sidste år at sagsøge den amerikanske regering.

Her fik Xiaomi i marts medhold ved en amerikansk distriktsdomstol, hvilket betød, at placeringen på sortlisten blev suspenderet midlertidig.

Nyheden om aftalen mellem Xiaomi og den amerikanske regering fik ifølge Bloomberg selskabets aktier til at stige med 6,7 procent på børsen i Hong Kong.

Xiaomi blev stiftet for knap 10 år siden, og selskabet er især kendt for sin smartphones. Men i de seneste år har selskabet også kastet sig over udviklingen af alt lige fra robotstøvsugere til riskogere.

Læs også: USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele



Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?"
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.