Artikel top billede

Jeff Bezos stopper som CEO 5. juli - præcis 27 år efter grundlæggelsen af Amazon

Amazon-stifter Jeff Bezos har netop afholdt sit sidste møde med selskabet aktionærer som CEO. Samtidig sætter han dato på sin aftræden, der sker 5. juli, hvor AWS-bossen Andy Jassy overtager posten.

Jeff Bezos har netop afholdt sit sidste møde for Amazons aktionærer som CEO.

Han er nemlig på vej til at forlade posten som topchef for Amazon-imperiet, han selv stiftede tilbage i 1994.

CNBC skriver, at Jeff Bezos fremhævede selskabets succeser de senere år, men erkendte samtidig, at selskabet står med nogle udfordringer.

Samtidig satte topchefen dato på, hvornår han fratræder rollen som administrerende direktør.

5. juli 2021 er hans sidste dag på hjørnekontoret. Det er samme dato, som han stiftede Amazon på for 27 år siden. Herefter overgår han til rollen som bestyrelsesformand for selskabet.

Ved Jeff Bezos' afgang står Andy Jassy Klar til at overtage roret. Det er Amazon Web Services' tidligere CEO, der nu skal gå i front for den samlede koncern.

"Han har de højeste standarder, og jeg garanterer, at Andy aldrig vil lade universet gøre os gennemsnitlige,” fortalte Jeff Bezos om den tiltrædende CEO på investormødet, skriver CNBC.

Vil stadig arbejde på Amazon-projekter

Jeff Bezos overraskede aktionærer, medarbejdere og omverdenen, da han 2. januar i et brev meddelte, at han ville aftræde som topchef.

Han gjorde det dog klart, at han fortsat vil være engageret i forskellige Amazon-projekter, og at dette tronskifte ikke er en ensbetydende med, at han går på pension. Tværtimod.

57-årige Jeff Bezos får nu mere tid til at fokusere på sit rumfartsselskab Blue Origin, sin avis The Washington Post samt de to fonde, Bezos Earth Fund og Amazon Day 1 Fund.

Amazon landede en omsætning for 2020 på 386 milliarder dollar, eller hvad det svarer til 2.376 milliarder kroner. Det er en stigning på hele 37,6 procent i forhold til 2019.

Det var absolutte rekorder, der blev slået i det aktuelle regnskab. Alene i fjerde kvartal af 2020 landede selskabet en omsætning på mere end 100 milliarder dollar, hvilket er første gang i Amazons historie.

Overtager Hollywood-filmstudie

Få timer inden aktionærmødet onsdag aften amerikansk tid kunne Amazon løfte sløret for selskabet seneste opkøb.

Overtagelsen af MGM er det næststørste i Amazons historie, kun overgået af Whole Foods-opkøbet tilbage i 2017, hvor selskabet betalte astronomiske 13,7 milliarder dollar for supermarkedskæden.

I forbindelse med opkøbet oplyser Amazon, at ambitionen med MGM er at drage fordel af selskabets historie og enorme bagkatalog med 4.000 film og 17.000 tv-shows i banken.

Derved får streaming-tjenesten Amazon Prime Video, der har 200 million abonnenter, en solid vitaminindsprøjtning. MGM står blandt andet bag James Bond-produktionerne.
Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.