Artikel top billede

Per Kogut efter 15 år som NNIT's frontfigur: "Alle gode ting kommer til en ende"

Efter 15 år som øverste boss i NNIT siger Per Kogut nu farvel. "Selvom det altid er svært at sige farvel, er jeg ovenud begejstret, når jeg tænker på de mange vigtige milepæle og præstationer, vi har leveret i løbet af de sidste 15 år," lyder det fra den afgående direktør.

"Alle gode ting kommer til en ende."

Sådan lyder det fra Per Kogut i et opslag på LinkedIn.

Torsdag lød meldingen fra NNIT-bestyrelsen med formand Carsten Dilling i spidsen, at det var på tide at indsætte en ny administrerende direktør for konsulenthuset.

Derved siger Per Kogut farvel til konsulenthuset, som han har været med til forme siden 2007.

"De sidste 15 år har været virkelig fantastiske for mig hos NNIT. Og det har bevist, at mit ledelsesmantra 'glade medarbejdere giver glade kunder, der køber mere', er sandt på så mange måder," skriver han.

Computerworld har været i kontakt med Per Kogut, der ikke ønsker at kommentere på hans aftræden for nuværende. Han oplyser blot, at han "har det godt."

14. juni vil hans kontor blive overtaget af den 55-årige svensker Pär Fors, der tidligere har været chef for CGI i Skandinavien.

Et svært farvel

Selv beskriver Per Kogut sin rejse med NNIT som en "fornøjelse."

"Rejsen fra at være et datterselskab til Novo Nordisk, til at blive et børsnoteret selskab i 2015 og videre til at blive en meget vigtig spiller på det danske it-servicemarked såvel som internationalt inden for Life Sciences, har været en fornøjelse."

Under Per Koguts ledelse er selskabet vokset sig mere end dobbelt så stort, blevet børsnoteret, men også undergået en krise tilbage i 2019, der udmundede i to økonomisk hårde år for konsulenthuset.

Hertil kommer en lang række opkøb og etablering af udenlandske kontorer, der har udvidet selskabets portefølje og fået etableret NNIT som en international spiller.

Ved hans afgang hæfter direktøren sig ved de mange mål, der er blevet opnået.

"Selvom det altid er svært at sige farvel, er jeg ovenud begejstret, når jeg tænker på de mange vigtige milepæle og præstationer, vi har leveret i løbet af de sidste 15 år. Jeg vil nu aflevere en fantastisk virksomhed med fremragende mennesker og kultur til en ny administrerende direktør," skriver han.

NNIT-formand sender roser efter Per Kogut

NNIT-formanden Carsten Dilling fremhæver, at NNIT under Per Koguts ledelse er undergået en hurtig og succesfuld udvikling.

Fra et datterselskab under Novo Nordisk med en enkelt storkunde til et børsnoterert selskab, der servicerer en lang række forskellige kunder. Dertil understreger han, at NNIT har demonstreret en stærk organisk vækst kombineret med strategiske og værditilførende opkøb.

"Vi vil gerne takke Per Kogut for hans enorme bidrag til NNIT gennem årene og for at sætte et umiskendeligt og positivt præg på NNITs udvikling," lyder det fra Carsten Dilling i meddelelsen, der fortsætter:

"Hans store loyalitet, høje energiniveau og ambitioner samt skarpe kundefokus er blot få af hans mange stærke egenskaber. Jeg værdsætter personligt vores tætte samarbejde, som altid har været præget af en meget frugtbar dialog. Vi ønsker Per Kogut held og lykke i hans fremtidige bestræbelser."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere