Artikel top billede

Per Kogut efter 15 år som NNIT's frontfigur: "Alle gode ting kommer til en ende"

Efter 15 år som øverste boss i NNIT siger Per Kogut nu farvel. "Selvom det altid er svært at sige farvel, er jeg ovenud begejstret, når jeg tænker på de mange vigtige milepæle og præstationer, vi har leveret i løbet af de sidste 15 år," lyder det fra den afgående direktør.

"Alle gode ting kommer til en ende."

Sådan lyder det fra Per Kogut i et opslag på LinkedIn.

Torsdag lød meldingen fra NNIT-bestyrelsen med formand Carsten Dilling i spidsen, at det var på tide at indsætte en ny administrerende direktør for konsulenthuset.

Derved siger Per Kogut farvel til konsulenthuset, som han har været med til forme siden 2007.

"De sidste 15 år har været virkelig fantastiske for mig hos NNIT. Og det har bevist, at mit ledelsesmantra 'glade medarbejdere giver glade kunder, der køber mere', er sandt på så mange måder," skriver han.

Computerworld har været i kontakt med Per Kogut, der ikke ønsker at kommentere på hans aftræden for nuværende. Han oplyser blot, at han "har det godt."

14. juni vil hans kontor blive overtaget af den 55-årige svensker Pär Fors, der tidligere har været chef for CGI i Skandinavien.

Et svært farvel

Selv beskriver Per Kogut sin rejse med NNIT som en "fornøjelse."

"Rejsen fra at være et datterselskab til Novo Nordisk, til at blive et børsnoteret selskab i 2015 og videre til at blive en meget vigtig spiller på det danske it-servicemarked såvel som internationalt inden for Life Sciences, har været en fornøjelse."

Under Per Koguts ledelse er selskabet vokset sig mere end dobbelt så stort, blevet børsnoteret, men også undergået en krise tilbage i 2019, der udmundede i to økonomisk hårde år for konsulenthuset.

Hertil kommer en lang række opkøb og etablering af udenlandske kontorer, der har udvidet selskabets portefølje og fået etableret NNIT som en international spiller.

Ved hans afgang hæfter direktøren sig ved de mange mål, der er blevet opnået.

"Selvom det altid er svært at sige farvel, er jeg ovenud begejstret, når jeg tænker på de mange vigtige milepæle og præstationer, vi har leveret i løbet af de sidste 15 år. Jeg vil nu aflevere en fantastisk virksomhed med fremragende mennesker og kultur til en ny administrerende direktør," skriver han.

NNIT-formand sender roser efter Per Kogut

NNIT-formanden Carsten Dilling fremhæver, at NNIT under Per Koguts ledelse er undergået en hurtig og succesfuld udvikling.

Fra et datterselskab under Novo Nordisk med en enkelt storkunde til et børsnoterert selskab, der servicerer en lang række forskellige kunder. Dertil understreger han, at NNIT har demonstreret en stærk organisk vækst kombineret med strategiske og værditilførende opkøb.

"Vi vil gerne takke Per Kogut for hans enorme bidrag til NNIT gennem årene og for at sætte et umiskendeligt og positivt præg på NNITs udvikling," lyder det fra Carsten Dilling i meddelelsen, der fortsætter:

"Hans store loyalitet, høje energiniveau og ambitioner samt skarpe kundefokus er blot få af hans mange stærke egenskaber. Jeg værdsætter personligt vores tætte samarbejde, som altid har været præget af en meget frugtbar dialog. Vi ønsker Per Kogut held og lykke i hans fremtidige bestræbelser."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere