Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

MobilePay lander kæmpe underskud i 2020: Har nu tabt en halv milliard siden 2016

Danske Banks mobilbetalingsapp Mobilepay fortsætter med at tabe penge.

Danske Banks mobilbetalings-app MobilePay satte i 2020 en rekord af den negative slags.

Ifølge Finans kom MobilePay A/S ud af 2020 med et tab på 218,6 millioner kroner, hvilket er det hidtil største i selskabets historie.

Samlet set har MobilePay kostet Danske Bank en halv milliard kroner i årene fra 2016 til 2020.

En del af forklaringen på de blodrøde tal skal findes i stigende lønudgifter, der er steget med næsten 50 procent.

En stigning der blandt andet skyldes, at blandt it-udviklingsopgaver tidligere blev varetaget af moderskibet, Danske Bank, men i dag er flyttet over til MobilePay.

MobilePay A/S ejer både MobilePay-forretningerne i Danmark og Finland, og MobilePay Finland indkasserede ifølge Finans et underskud på 83,8 millioner i 2020.

I 2021 forventer MobilePay ifølge Finans også røde tal på bundlinjen, men usikkerheden i forbindelse med coronasituationen betyder, at ledelsen i selskabet endnu ikke har et bud på, hvor stort underskuddet bliver denne gang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere