Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Intel advarer: Chip-tørke kan vare i flere år

Det kan tage flere år at løse den globale mangel på computer-chip, lyder advarslen fra Intel

Den globale chip-mangel kan vare i flere år, lyder advarslen fra Intel-topchefen Pat Gelsinger.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pat Gelsinger kom med advarslen i forbindelse med konferencen Computex i Taiwans hovedstand Taipei, som i år blev afviklet virtuelt.

Her forklarede Intel-bossen, at covid-19-pandemien har ført til en cyklus af eksplosiv vækst inden for halvledere, hvilket har medført et enormt pres på de globale forsynsningskæder.

”Mens branchen tager skridt til at adressere de kortsigtede begrænsninger, så kan det tage et par år før hele økosystemet har adresseret begrænsninger i kapacitet, når det gælder produktionen og de underliggende komponenter,” lyder det fra Gelinsger.

Investerede 20 milliarder dollar

I marts annoncerede Intel at selskabet planlægger at investere 20 milliarder dollar i opføre to nye fabrikker i den amerikanske stat Arizona.

De danske forbruger kommer sandsynligvis også til at mærke konsekvenserne af chip-manglen. Michael Bech, der er direktør for den danske Apple-forhandler Humac, forklarede for nylig til Computerworld, at han forventer at chiptørken vil føre til prisstigninger for forbrugerne.

"Når vi ser på elektronik generelt, så er priserne ikke så lave som tidligere. Vi kommer til at se færre tilbud og færre aggressive tilbud,” sagde han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere