Artikel top billede

Intel advarer: Chip-tørke kan vare i flere år

Det kan tage flere år at løse den globale mangel på computer-chip, lyder advarslen fra Intel

Den globale chip-mangel kan vare i flere år, lyder advarslen fra Intel-topchefen Pat Gelsinger.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pat Gelsinger kom med advarslen i forbindelse med konferencen Computex i Taiwans hovedstand Taipei, som i år blev afviklet virtuelt.

Her forklarede Intel-bossen, at covid-19-pandemien har ført til en cyklus af eksplosiv vækst inden for halvledere, hvilket har medført et enormt pres på de globale forsynsningskæder.

”Mens branchen tager skridt til at adressere de kortsigtede begrænsninger, så kan det tage et par år før hele økosystemet har adresseret begrænsninger i kapacitet, når det gælder produktionen og de underliggende komponenter,” lyder det fra Gelinsger.

Investerede 20 milliarder dollar

I marts annoncerede Intel at selskabet planlægger at investere 20 milliarder dollar i opføre to nye fabrikker i den amerikanske stat Arizona.

De danske forbruger kommer sandsynligvis også til at mærke konsekvenserne af chip-manglen. Michael Bech, der er direktør for den danske Apple-forhandler Humac, forklarede for nylig til Computerworld, at han forventer at chiptørken vil føre til prisstigninger for forbrugerne.

"Når vi ser på elektronik generelt, så er priserne ikke så lave som tidligere. Vi kommer til at se færre tilbud og færre aggressive tilbud,” sagde han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere