Artikel top billede

(Foto: crstrbrt / crstrbrt)

Dansk industrivirksomhed ramt af chipkrise: Har mistet 10 procent af sin produktionskapacitet

Den globale chipkrise er skyld i, at den danske industrivirksomhed SIA AE har mistet 10 procent af sin produktionskapacitet siden april.

Den danske industrivirksomhed SIA AE, der producerer automatiktavler, er en af de virksomheder, som er ramt af den globale chip-krise.

Det skriver Børsen.

SIA AE fra Ry har 400 ansatte og forventer at ramme en omsætning på 55 millioner euro i 2021, men selskabets direktør Claus Ravn oplyser til Børsen, at selskabet har mistet 10 procent af sin produktionskapacitet siden april på grund af den globale chip-tørke.

“Vi har jo varer til at stå i produktionen, der ikke kan gøres helt færdige uden de sidste komponenter. De er sat på lager, og så kan jeg ikke fakturere, så det rammer også mit cashflow. Desuden skal vi så også have fat på den samme vare to gange,” siger Claus Ravn til Børsen.

Krisen har haft den konsekvens, atSIA AE begyndt at hamstre chip, og selskabet bestiller derfor flere komponenter hjem lige så snart muligheden byder sig.

Som Computerworld beskrev mandag, oplyste chip-giganten Intels topchef Pat Gelsinger til en konference Taiwan, at han forventer, at det vil tage et par år før chipkrisen helt er overstået.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere