Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: crstrbrt / crstrbrt)

Dansk industrivirksomhed ramt af chipkrise: Har mistet 10 procent af sin produktionskapacitet

Den globale chipkrise er skyld i, at den danske industrivirksomhed SIA AE har mistet 10 procent af sin produktionskapacitet siden april.

Den danske industrivirksomhed SIA AE, der producerer automatiktavler, er en af de virksomheder, som er ramt af den globale chip-krise.

Det skriver Børsen.

SIA AE fra Ry har 400 ansatte og forventer at ramme en omsætning på 55 millioner euro i 2021, men selskabets direktør Claus Ravn oplyser til Børsen, at selskabet har mistet 10 procent af sin produktionskapacitet siden april på grund af den globale chip-tørke.

“Vi har jo varer til at stå i produktionen, der ikke kan gøres helt færdige uden de sidste komponenter. De er sat på lager, og så kan jeg ikke fakturere, så det rammer også mit cashflow. Desuden skal vi så også have fat på den samme vare to gange,” siger Claus Ravn til Børsen.

Krisen har haft den konsekvens, atSIA AE begyndt at hamstre chip, og selskabet bestiller derfor flere komponenter hjem lige så snart muligheden byder sig.

Som Computerworld beskrev mandag, oplyste chip-giganten Intels topchef Pat Gelsinger til en konference Taiwan, at han forventer, at det vil tage et par år før chipkrisen helt er overstået.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere