Artikel top billede

USA mistænker russiske hackere for at stå bag kæmpe slagteri-hack

Den amerikanske grillsæson er truet af et ransomware-angreb mod verdens største slagterikoncern. Ifølge den amerikanske regering peger pilen mod Rusland.

Det er sandsynligvis russiske hackere, der står bag et omfattende ransomware-angreb mod verdens største slagteri-virksomhed, JBS SA.

Det vurderer den amerikanske regering ifølge Reuters.

”JBS har gjort regeringen opmærksom på at løsepengekravet kom fra en kriminel organisation, der sandsynligvis har base i Rusland."

"Det Hvide Hus er i direkte kontakt med den russiske regering i dette spørgsmål og gør det klart, at ansvarlige stater ikke huser ransomware-forbrydere,” siger Karine Jean-Pierre, der er talskvinde for Det Hvide Hus.

Amerikanske slagterier måtte lukke

Det brasilianske selskab JBS blev som konsekvens af angrebet tvunget til at lukke sine australske faciliteter i mandags, og selskabet har samtidig måtte indstille sine slagtninger på adskille slagterier i amerikanske stater.

JBS står ifølge Reuters for 20 procent af den amerikanske slagterikapacitet.

Ifølge Reuters kan angrebet, hvis det fortsætter, føre til højere kødpriser i USA netop som den amerikanske grillsæson står for døren. Samtidig kan det også ramme den amerikanske kødeksport til Kina.

Angrebet kommer kort tid efter, at USA's største rørledning, Colonial Pipeline, blev ramt af et lignende ransomware-angreb. Her endte selskabet bag med at udbetale en løsesum til hackerne.

”Værdikæder, logistik og transport der holder vores samfund kørende, er særligt sårbare over for ransomware, hvor angreb rettet særligt sårbare punkter kan få en overdimensioneret effekt og derfor fremtvinge hurtige betalinger,” siger sikkerhedsekspert John Hultquist fra FireEye til Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere