Artikel top billede

USA mistænker russiske hackere for at stå bag kæmpe slagteri-hack

Den amerikanske grillsæson er truet af et ransomware-angreb mod verdens største slagterikoncern. Ifølge den amerikanske regering peger pilen mod Rusland.

Det er sandsynligvis russiske hackere, der står bag et omfattende ransomware-angreb mod verdens største slagteri-virksomhed, JBS SA.

Det vurderer den amerikanske regering ifølge Reuters.

”JBS har gjort regeringen opmærksom på at løsepengekravet kom fra en kriminel organisation, der sandsynligvis har base i Rusland."

"Det Hvide Hus er i direkte kontakt med den russiske regering i dette spørgsmål og gør det klart, at ansvarlige stater ikke huser ransomware-forbrydere,” siger Karine Jean-Pierre, der er talskvinde for Det Hvide Hus.

Amerikanske slagterier måtte lukke

Det brasilianske selskab JBS blev som konsekvens af angrebet tvunget til at lukke sine australske faciliteter i mandags, og selskabet har samtidig måtte indstille sine slagtninger på adskille slagterier i amerikanske stater.

JBS står ifølge Reuters for 20 procent af den amerikanske slagterikapacitet.

Ifølge Reuters kan angrebet, hvis det fortsætter, føre til højere kødpriser i USA netop som den amerikanske grillsæson står for døren. Samtidig kan det også ramme den amerikanske kødeksport til Kina.

Angrebet kommer kort tid efter, at USA's største rørledning, Colonial Pipeline, blev ramt af et lignende ransomware-angreb. Her endte selskabet bag med at udbetale en løsesum til hackerne.

”Værdikæder, logistik og transport der holder vores samfund kørende, er særligt sårbare over for ransomware, hvor angreb rettet særligt sårbare punkter kan få en overdimensioneret effekt og derfor fremtvinge hurtige betalinger,” siger sikkerhedsekspert John Hultquist fra FireEye til Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere