Artikel top billede

USA mistænker russiske hackere for at stå bag kæmpe slagteri-hack

Den amerikanske grillsæson er truet af et ransomware-angreb mod verdens største slagterikoncern. Ifølge den amerikanske regering peger pilen mod Rusland.

Det er sandsynligvis russiske hackere, der står bag et omfattende ransomware-angreb mod verdens største slagteri-virksomhed, JBS SA.

Det vurderer den amerikanske regering ifølge Reuters.

”JBS har gjort regeringen opmærksom på at løsepengekravet kom fra en kriminel organisation, der sandsynligvis har base i Rusland."

"Det Hvide Hus er i direkte kontakt med den russiske regering i dette spørgsmål og gør det klart, at ansvarlige stater ikke huser ransomware-forbrydere,” siger Karine Jean-Pierre, der er talskvinde for Det Hvide Hus.

Amerikanske slagterier måtte lukke

Det brasilianske selskab JBS blev som konsekvens af angrebet tvunget til at lukke sine australske faciliteter i mandags, og selskabet har samtidig måtte indstille sine slagtninger på adskille slagterier i amerikanske stater.

JBS står ifølge Reuters for 20 procent af den amerikanske slagterikapacitet.

Ifølge Reuters kan angrebet, hvis det fortsætter, føre til højere kødpriser i USA netop som den amerikanske grillsæson står for døren. Samtidig kan det også ramme den amerikanske kødeksport til Kina.

Angrebet kommer kort tid efter, at USA's største rørledning, Colonial Pipeline, blev ramt af et lignende ransomware-angreb. Her endte selskabet bag med at udbetale en løsesum til hackerne.

”Værdikæder, logistik og transport der holder vores samfund kørende, er særligt sårbare over for ransomware, hvor angreb rettet særligt sårbare punkter kan få en overdimensioneret effekt og derfor fremtvinge hurtige betalinger,” siger sikkerhedsekspert John Hultquist fra FireEye til Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum
Selskabet Ak Techotel er ramt af et omfattende hackerangreb, der er gået ud over en lang række hoteller i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet har forhandlet med hackerne bag angrebet for igen at få adgang til sine systemer igen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.