Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Photo: PressConnect / PressConnect)

Nordjysk it-selskab stormer ind på børsen: Stiger næsten 40 procent på første handelsdag

Mapspeople er netop trådt ind på børsen, hvor aktiekursen er oppe med godt 40 procent. Selskabet, der står bag en indendørs navigationsløsning, vil nu udvide i Europa og USA.

Nordjyske Mapspeople kan notere en fornuftigt start på tilværelsen som børsnoteret firma.

Aktiekursen er nemlig oppe med 39 procent i skrivende stund.

Tegningskursen var udbudt til 6,8 kroner per aktie, og for nuværende lyder kursen på 9,5 kroner godt tre timer efter, børsklokken ringede for første gang.

Mapspeople, hvis forretningsmodel er software-as-a-service, er blevet noteret på vækstbørsen First North Premier Growth Market i København.

Selskabet med 70 ansatte sigter efter at rejse 85 millioner kroner.

Forud for noteringen har aktien været overtegnet med 178 procent.

"Vi er overvældet af den store interesse, som både eksisterende og nye investorer har vist os. Denne store økonomiske støtte giver os mulighed for at udvide vores allerede stærke position i Europa og i USA og senere også ekspandere til Asien. Noteringen på Nasdaq First North Premier er et stærkt aktiv, der resonerer med store kunder globalt, og som gør det muligt for virksomheden at fortsætte de seneste års vækstrejse i et højere tempo,” siger Mapspeople CEO og grundlægger, Michael Gram, i en meddelelse.

Sleskabet forventer at hente den største vækst inden for dets egenudviklede navigationsplatform til indendørs brug, hvor løsningen blandt andet gør det muligt at finde vej i komplekse bygninger såsom lufthavne, hospitaler og hoppingcentre.

Mapspeople ser dog også fortsat potentiale i løsningen til udendørs navigation, som leveres i form af salg af licenser til Google Maps. Selskabet har været Google Maps-partner siden 2009.

Derved står selskabet på to ben, der begge er abonnementsbaserede.

Mapspeoples omsætning landede på 25 millioner kroner i 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere