Artikel top billede

Nordjysk it-selskab stormer ind på børsen: Stiger næsten 40 procent på første handelsdag

Mapspeople er netop trådt ind på børsen, hvor aktiekursen er oppe med godt 40 procent. Selskabet, der står bag en indendørs navigationsløsning, vil nu udvide i Europa og USA.

Nordjyske Mapspeople kan notere en fornuftigt start på tilværelsen som børsnoteret firma.

Aktiekursen er nemlig oppe med 39 procent i skrivende stund.

Tegningskursen var udbudt til 6,8 kroner per aktie, og for nuværende lyder kursen på 9,5 kroner godt tre timer efter, børsklokken ringede for første gang.

Mapspeople, hvis forretningsmodel er software-as-a-service, er blevet noteret på vækstbørsen First North Premier Growth Market i København.

Selskabet med 70 ansatte sigter efter at rejse 85 millioner kroner.

Forud for noteringen har aktien været overtegnet med 178 procent.

"Vi er overvældet af den store interesse, som både eksisterende og nye investorer har vist os. Denne store økonomiske støtte giver os mulighed for at udvide vores allerede stærke position i Europa og i USA og senere også ekspandere til Asien. Noteringen på Nasdaq First North Premier er et stærkt aktiv, der resonerer med store kunder globalt, og som gør det muligt for virksomheden at fortsætte de seneste års vækstrejse i et højere tempo,” siger Mapspeople CEO og grundlægger, Michael Gram, i en meddelelse.

Sleskabet forventer at hente den største vækst inden for dets egenudviklede navigationsplatform til indendørs brug, hvor løsningen blandt andet gør det muligt at finde vej i komplekse bygninger såsom lufthavne, hospitaler og hoppingcentre.

Mapspeople ser dog også fortsat potentiale i løsningen til udendørs navigation, som leveres i form af salg af licenser til Google Maps. Selskabet har været Google Maps-partner siden 2009.

Derved står selskabet på to ben, der begge er abonnementsbaserede.

Mapspeoples omsætning landede på 25 millioner kroner i 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.