Artikel top billede

(Foto: Photo: PressConnect / PressConnect)

Nordjysk it-selskab stormer ind på børsen: Stiger næsten 40 procent på første handelsdag

Mapspeople er netop trådt ind på børsen, hvor aktiekursen er oppe med godt 40 procent. Selskabet, der står bag en indendørs navigationsløsning, vil nu udvide i Europa og USA.

Nordjyske Mapspeople kan notere en fornuftigt start på tilværelsen som børsnoteret firma.

Aktiekursen er nemlig oppe med 39 procent i skrivende stund.

Tegningskursen var udbudt til 6,8 kroner per aktie, og for nuværende lyder kursen på 9,5 kroner godt tre timer efter, børsklokken ringede for første gang.

Mapspeople, hvis forretningsmodel er software-as-a-service, er blevet noteret på vækstbørsen First North Premier Growth Market i København.

Selskabet med 70 ansatte sigter efter at rejse 85 millioner kroner.

Forud for noteringen har aktien været overtegnet med 178 procent.

"Vi er overvældet af den store interesse, som både eksisterende og nye investorer har vist os. Denne store økonomiske støtte giver os mulighed for at udvide vores allerede stærke position i Europa og i USA og senere også ekspandere til Asien. Noteringen på Nasdaq First North Premier er et stærkt aktiv, der resonerer med store kunder globalt, og som gør det muligt for virksomheden at fortsætte de seneste års vækstrejse i et højere tempo,” siger Mapspeople CEO og grundlægger, Michael Gram, i en meddelelse.

Sleskabet forventer at hente den største vækst inden for dets egenudviklede navigationsplatform til indendørs brug, hvor løsningen blandt andet gør det muligt at finde vej i komplekse bygninger såsom lufthavne, hospitaler og hoppingcentre.

Mapspeople ser dog også fortsat potentiale i løsningen til udendørs navigation, som leveres i form af salg af licenser til Google Maps. Selskabet har været Google Maps-partner siden 2009.

Derved står selskabet på to ben, der begge er abonnementsbaserede.

Mapspeoples omsætning landede på 25 millioner kroner i 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere