Artikel top billede

(Foto: Adam Schultz / Adam Schultz)

Stribe af ransomware-angreb får Biden til at gå i flæsket på Putin: Hackere kan ødelægge amerikansk grill-sæson

Den amerikanske regering mener, at russiske hackere står bag Solarwinds-angrebet samt ransomwareangreb mod Colonial Pipelines og slagterigiganten JBS.

Der er meget der tyder på, at det er russiske hackere, der står bag den række store ransomware-angreb, der den seneste tid har ramt amerikanske interesserer.

Det mener den amerikanske regering, og der har den amerikanske præsident Joe Biden ifølge nyhedsbureauet Reuters valgt at skrue bissen på over for den russiske præsident Putin.

”Præsident Biden mener helt bestemt, at præsident Putin og den russiske regering spiller en rolle i at stoppe og forebygge disse angreb,” lyder det ifølge Reuters fra Jen Psaki, pressechef i Det Hvide Hus.

Truer ærkeamerikansk tradition

Det seneste angreb har ramt verdens største slagteriselskab, JBS.

Angrebet har ikke alene betydet, at JBS har måtte lukke flere af sine produktionsfaciliteter, det risikerer ifølge Reuters også at true en ærkeamerikansk tradition. Nemlig sommerens grillsæson, der i høj grad er afhængig af friske forsyninger af billigt kød.

Udover det seneste ransomware-angreb mod JBS, så forbinder den amerikanske regering også russiske hackere med SolarWinds-angrebet samt angrebet mod Colonial Pipelines, der betød, at USA’s største rørledning måtte lukke.

Cybersikkerhedsekspert James Lewis, der arbejder for den amerikanske tænketank Center for Strategic and International Studies forventer, at Joe Biden i forbindelse med et kommende møde med Vladimir Putin vil skrue op for retorikken.

”Biden er hård. Han vil sige til Putin, at nok er nok, og hvis du ikke stopper, så kommer der en form for gengældelse,” vurderer James Lewis ifølge Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere