Artikel top billede

Stribe af ransomware-angreb får Biden til at gå i flæsket på Putin: Hackere kan ødelægge amerikansk grill-sæson

Den amerikanske regering mener, at russiske hackere står bag Solarwinds-angrebet samt ransomwareangreb mod Colonial Pipelines og slagterigiganten JBS.

Der er meget der tyder på, at det er russiske hackere, der står bag den række store ransomware-angreb, der den seneste tid har ramt amerikanske interesserer.

Det mener den amerikanske regering, og der har den amerikanske præsident Joe Biden ifølge nyhedsbureauet Reuters valgt at skrue bissen på over for den russiske præsident Putin.

”Præsident Biden mener helt bestemt, at præsident Putin og den russiske regering spiller en rolle i at stoppe og forebygge disse angreb,” lyder det ifølge Reuters fra Jen Psaki, pressechef i Det Hvide Hus.

Truer ærkeamerikansk tradition

Det seneste angreb har ramt verdens største slagteriselskab, JBS.

Angrebet har ikke alene betydet, at JBS har måtte lukke flere af sine produktionsfaciliteter, det risikerer ifølge Reuters også at true en ærkeamerikansk tradition. Nemlig sommerens grillsæson, der i høj grad er afhængig af friske forsyninger af billigt kød.

Udover det seneste ransomware-angreb mod JBS, så forbinder den amerikanske regering også russiske hackere med SolarWinds-angrebet samt angrebet mod Colonial Pipelines, der betød, at USA’s største rørledning måtte lukke.

Cybersikkerhedsekspert James Lewis, der arbejder for den amerikanske tænketank Center for Strategic and International Studies forventer, at Joe Biden i forbindelse med et kommende møde med Vladimir Putin vil skrue op for retorikken.

”Biden er hård. Han vil sige til Putin, at nok er nok, og hvis du ikke stopper, så kommer der en form for gengældelse,” vurderer James Lewis ifølge Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk hotelplatform efter fem dage langt ransomware-angreb: “Vi har lige fået at vide, at vi har 100 procent recovery på alle data”
Den danske hotelplatform AK Techotel kan efter et fem dage langt ransomware angreb snart få adgang til sin data igen, oplyser selskabet direktør til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.