Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Frank Lohmann Photography / Frank Lohmann)

Lars Seiers blockchain-projekt Concordium går i luften om få dage

Om få dage lyder startskuddet på Lars Seiers store blockchain-satsning, Concordium.

Onsdag 9. juni klokken 14.00 lanceres Lars Seriers kæmpe blockchain-satsning Concordium.

Det oplyser rigmanden og Saxo Bank-medstifteren på sin LinkedIn-profil.

Concordium Blockchain har været Lars Seiers primære projekt i de seneste tre år - et projekt, der er blevet skudt investeringer i for 36 millioner dollar, svarende til 220 millioner kroner.

Lars Seier er mildest talt begejstret for lanceringen af blockchain-projektet, som han på LinkedIn kalder for "en af de vigtigste begivenheder" i sit liv.

"Jeg opdagede første gang blockchain omkring 2012, og siden har det været en lang og utroligt spændende rejse i et nyt forretningsområde, der kommer til at definere fremtiden," skriver han.

Her er idéen med Concordium

Concordiums blockchain er bygget til at kunne håndtere eksempelvis kontrakter og penge-transaktioner i stor skala uden brug af tredjepart som eksempelvis banker, advokater og lignende.

Den decentraliserede blockchain byder på indbygget bruger-identifikation samt såkaldt Zero-Knowledge-Proofs til at sikre private data.

Concordium har tidligere meldt ud, at den efter lanceringen af blockchainen vil notere sin digitale valuta, GTU, på en kryptobørs. Det fremgår endnu ikke, hvornår denne notering foregår.

Valutaen kan anvendes til krypterede betalinger, som samtidig giver myndigheder mulighed for at identificere brugere samt giver brugerne mulighed for at verificere modparters identitet.

Mens flere kryptovalutaer kræver enorme mængder strøm, for at de kan udvindes, er Concordium bygget efter ’Proof-of-stake’ konceptet, som gør at valutaens energiforbrug er mikroskopisk i forhold til etablerede valutaer som Bitcoin eller Ethereum, skriver virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere