Artikel top billede

Google siger ja til at betale milliard-bøde til Frankrig og ændre fremgangsmåde for salg af annoncer

Google indvilliger med forlig at betale 1,4 milliarder kroner til den franske statskasse og ændre i sine vilkår for annoncering på sit site.

Alphabets Google vil med forlig med Frankrig ændre flere af betingelserne i selskabets annonce-tjeneste, der viser annoncer relateret til søgningerne på søgemaskinen Google.

Samtidig indvilliger Google i at betale en kontant bøde til Frankrig på 220 millioner euro - næsten 1,4 milliarder kroner for overtrædelse af de franske konkurrence-regler.

Det sker efter, at de franske konkurrence-myndigheder har konkluderet, at Google har misbrugt sin dominerende markedsposition på markedet for online-annoncering.

De franske konkurrence-myndigheder meddeler, at bøden til Google er blevet reduceret på grund af forliget.

Med forliget vil Google gøre det nemmere for konkurrenterne i de kommende tre år at anvende en række af Googles værktøjer til online-annoncering.

Netop disse værktøjer har været en central del af sagen.

De franske konkurrence-myndigheder mener, at Googles reklame-server - kendt som DoubleClick for Publishers (DFP) - har prioriteret bud, som bureauerne har indgivet gennem Googles egen auktions-tjeneste, AdX.

Forliget betyder blandt andet, at nu vil forbedre interoperatibiliteten mellem AdX og de reklame-servere, der køres af andre selskaber.

Desuden vil Google fjerne en række forhindringer, som konkurrenterne typisk løber ind i, når de vil sælge annoncer til kørsel på Googles platforme.
Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.