Artikel top billede

Amazons Jeff Bezos tager den første turist-flyvning ud i rummet i juli

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos erklærer nu, at han og broren Mark bliver de første til at tage en turisttur ud i rummet. Det sker allerede i juli - og der er plads til én ekstra i rumkapslen.

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos har meldt ud, at han med sin bror vil sætte kurs mod rummet på den første passager-flyvning, der bliver lanceret af hans eget rumfartsselskab, Blue Origin.

"Den 20. juli tager jeg denne rejse med min bror," erklærer han i et Instagram-indlægget.

"Det største eventyr med min bedste ven."

Det skriver BBC.

Blue Origin har også sat en plads i rumkapslen New Shepard på auktion.

Prisen på dette sæde var nået op på 2,8 millioner dollar - cirka 17 millioner danske kroner - da Jeff Bezos meddelte sin plan om at tage flyvningen.

Auktionen slutter den 12. juni.

Rumkapslen New Shepard er opkaldt efter Alan Shepard, der den anden person og den første amerikaner i rummet. Han lettede 5. maj 1961 i fartøjet Freedom 3. Senere var han afsted igen i Apollo 14 - den tredje succesfulde tur til månen.

Ifølge Blue Origins hjemmeside planlægger virksomheden at skyde kaplens passagerer mere end 100 km over jordens overflade, så de kan opleve vægtløshed.

Kapslen med seks pladser vender tilbage til jorden under faldskærme.

Den første bemandede flyvning vil ske to uger efter, at Jeff Bezos planlægger at træde tilbage som administrerende direktør for Amazon 5. juli.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere