Artikel top billede

Amazons Jeff Bezos tager den første turist-flyvning ud i rummet i juli

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos erklærer nu, at han og broren Mark bliver de første til at tage en turisttur ud i rummet. Det sker allerede i juli - og der er plads til én ekstra i rumkapslen.

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos har meldt ud, at han med sin bror vil sætte kurs mod rummet på den første passager-flyvning, der bliver lanceret af hans eget rumfartsselskab, Blue Origin.

"Den 20. juli tager jeg denne rejse med min bror," erklærer han i et Instagram-indlægget.

"Det største eventyr med min bedste ven."

Det skriver BBC.

Blue Origin har også sat en plads i rumkapslen New Shepard på auktion.

Prisen på dette sæde var nået op på 2,8 millioner dollar - cirka 17 millioner danske kroner - da Jeff Bezos meddelte sin plan om at tage flyvningen.

Auktionen slutter den 12. juni.

Rumkapslen New Shepard er opkaldt efter Alan Shepard, der den anden person og den første amerikaner i rummet. Han lettede 5. maj 1961 i fartøjet Freedom 3. Senere var han afsted igen i Apollo 14 - den tredje succesfulde tur til månen.

Ifølge Blue Origins hjemmeside planlægger virksomheden at skyde kaplens passagerer mere end 100 km over jordens overflade, så de kan opleve vægtløshed.

Kapslen med seks pladser vender tilbage til jorden under faldskærme.

Den første bemandede flyvning vil ske to uger efter, at Jeff Bezos planlægger at træde tilbage som administrerende direktør for Amazon 5. juli.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere