Artikel top billede

Amazons Jeff Bezos tager den første turist-flyvning ud i rummet i juli

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos erklærer nu, at han og broren Mark bliver de første til at tage en turisttur ud i rummet. Det sker allerede i juli - og der er plads til én ekstra i rumkapslen.

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos har meldt ud, at han med sin bror vil sætte kurs mod rummet på den første passager-flyvning, der bliver lanceret af hans eget rumfartsselskab, Blue Origin.

"Den 20. juli tager jeg denne rejse med min bror," erklærer han i et Instagram-indlægget.

"Det største eventyr med min bedste ven."

Det skriver BBC.

Blue Origin har også sat en plads i rumkapslen New Shepard på auktion.

Prisen på dette sæde var nået op på 2,8 millioner dollar - cirka 17 millioner danske kroner - da Jeff Bezos meddelte sin plan om at tage flyvningen.

Auktionen slutter den 12. juni.

Rumkapslen New Shepard er opkaldt efter Alan Shepard, der den anden person og den første amerikaner i rummet. Han lettede 5. maj 1961 i fartøjet Freedom 3. Senere var han afsted igen i Apollo 14 - den tredje succesfulde tur til månen.

Ifølge Blue Origins hjemmeside planlægger virksomheden at skyde kaplens passagerer mere end 100 km over jordens overflade, så de kan opleve vægtløshed.

Kapslen med seks pladser vender tilbage til jorden under faldskærme.

Den første bemandede flyvning vil ske to uger efter, at Jeff Bezos planlægger at træde tilbage som administrerende direktør for Amazon 5. juli.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere