Artikel top billede

Oprør i Apple efter krav om tre dage på kontoret om ugen

Det falder ikke i god jord hos Apples ansatte, at topchef Tim Cook fra september kræver at medarbejderne har tre dage på kontoret om ugen.

Normaliteten kan anes et sted i horisonten efter en tid med massiv nedlukning og - for mange - utallige timer på 'hjemmekontoret'.

Men hvad bliver den mest optimale og effektive balancegang mellem kontor og hjemmearbejde fremover?

Apples topchef Tim Cook sætter nu en foreløbig retning for det store selskab - fra september skal medarbejderne møde på kontoret mindst tre dage om ugen.

Og det falder ikke i god jord hos Apples tusindvis af ansatte.

Det skriver The Verge på baggrund af et internt brev.

Flere Apple-ansatte er således slet ikke enige i den genåbnings-linje og ønsker i stedet at holde fast på den øgede fleksibilitet og for nogle den permanente hjemmearbejdsmulighed.

"Vi vil gerne benytte lejligheden til at kommunikere en voksende bekymring blandt vores kolleger," fremgår det af det interne brev, der fortsætter:

"At Apples remote og fleksible arbejdspolitik og kommunikationen omkring den allerede har tvunget nogle af vores kolleger til at sige op. Uden den inklusion, som fleksibilitet medfører, føler mange af os, at vi er nødt til at vælge mellem enten en kombination af vores familier, vores velbefindende og at have mulighed for at gøre vores bedste arbejde eller være en del af Apple."

Ifølge Tim Cook skal Apple-medarbejderne imidlertid møde op på kontoret mandag, tirsdag og torsdag samt have mulighed for to fulde hjemmearbejdsuger om året.

Tim Cook har i forbindelse med planerne om de nye retningslinjer lagt vægt på, at Apple har manglet noget det seneste år - nemlig "hinanden".

Flere virksomheder har valgt en helt anden linje, hvor blandt andre Twitter og Facebook har givet fuldt råderum til, at deres medarbejdere kan arbejde hjemmefra i det omfang, de ønsker det.Premium
Efter flere ransomware-sager: Her er Datatilsynets bedste sikkerhedstips
Der er set flere eksempler på ransomware-angreb den sidste tid. Og denne type hacks kan føre til databrud. Se her Datatilsynets liste over gode råd mod af få ransomware inden for den digitale hoveddør.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.