Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Jeff Bezos, Elon Musk og andre af verdens rigeste betaler næsten intet i skat

Trods bugnende milliardformuer hos USA's rigeste, slipper Jeff Bezos, Elon Musk og andre af de mest velhavende personer i USA særdeles billigt i skat.

USA’s rigeste med Jeff Bezos, Elon Musk og Warren Buffett i den helt tunge liga har betalt relativt lidt eller slet ingenting i indkomstskat.

Det viser en analyse fra Propublica i perioden 2014 til 2018.

Det skriver blandt andre New York Times.

Analysen har set nærmere på USA's 25 rigeste, hvis formuer fra 2014 til 2018 steg med samlet 401 milliarder dollar.

I samme periode betalte de bare 13,6 milliarder kroner i indkomstskat - svarende til en skat på 3,6 procent af væksten i deres formuer.

Den lave beskatning skyldes især, at formuer ikke beskattes i USA.

Det betød eksempelvis, at både verdens rigeste mand Jeff Bezos var skattefri mellem 2007 til 2011, mens Tesla-stifter Elon Musk var det i 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere