Artikel top billede

Bertram Thorslund, medstifter og CEO, Lenus.

Fotograf Nikolaj Thaning. (Foto: Lenus/Nikolaj Thaning Rentzmann)

Dansk startup henter rekordinvestering: Rejser 387 millioner kroner i serie A-runde

Den danske startup Lenus har sikret sig en kæmpe investering på 387 millioner kroner. Svenske EQT Ven­tu­res fører an i, hvad der betegnes som den største serie A-investering i Danmark.

Lenus, der står bag en fitnessplatform, der er målrettet personlige trænere, diætister og kostvejledere, har i en serie A-runde rejst 52 millioner euro svarende til 387 millioner kroner.

Det betegnes af partnere som den støre investering for et dansk selskab i en serie A-runde nogensinde.

Bag investeringen fører svenske EQT Ventures an med sin største investering nogensinde. Investeringsselskabet har satset hele 50 million euro i den danske virksomhed, der blev stiftet i 2016.

Det skriver Lenus i en meddelelse til Computerworld.
"Vi er ovenud begejstrede for, at EQT Ventures har valgt at lægge så stor en investering hos os. Nu kan vi for alvor sætte fuld damp på vores drømme og bidrage til at øge menneskers sundhed gennem en sundere livsstil. Vi kommer til at rekruttere i stor stil, produktudvikle, og senere på året rykker vi ind i USA," lyder det fra CEO Bertram Thorslund, der stiftede Lenus som blot 24-årig.

Med investeringen er Lenus, der over 225 ansatte, nu værdisat til hele tre milliarder kroner, eftersom EQT Ventures har erhvervet sig 12 procent af virksomheden.

Den enorme investering skal ifølge medstifter af Lenus, Bertram Thorslund, bruges på videreudvikling af platformen, mens det er planen at ansætte op mod 1400 nye ansatte i købet af de næste to år.

Efter at Lenus i 2020 hævede bruttofortjenesten fra 12 til 50 millioner kroner, skal der nu ekspanderes yderligere.