Artikel top billede

Interne dokumenter afslører: Store problemer med nye it-systemer til ejendomsvurderinger

Interne papirer afslører, at der er alvorlige problemer med de nye it-systemer for ejendomsvurderinger og boligskatter, skriver Altinget.

Der er store problemer de de it-systemer, der skal håndtere boligskatter og ejendomsvurderinger fremover, skriver Altinget.

Mediet har fået indsigt i interne dokumenter, der viser en række problematiske forhold.

Det handler blandt andet om manglen på en klar plan for projektet, manglende overordnet styring af projektet med 500 it-folk og fraværet af en "resultatetorienteret kultur," fremgår det.

Gennem de sidste syv år har hundrevis af it-ansatte arbejde på det nye system, der skal modernisere vurderingen af ejendommes værdi og opkrævning af boligskatter.

Det nye systemer udvikles under Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der hører under skatteminister Morten Bødsovs (S) ressortområde. Ministeren har ikke ønsket at stille op til interview med Altinget.

Ministeriet har i stedet skrevet til mediet i en kommentar, at de ikke kan "genkende det billede af projektet, som Altingets artikel beskriver."

Boligskattesystemet, der er blevet udskudt ad flere omgange, har indtil videre kostet over en milliard kroner, hvilket er fem gange mere end det oprindelige estimat.

De interne dokumenter viser desuden, at der stadig mangler et troværdigt estimat af den endelige pris samt at der ikke vurderes at være en præcis beskrivelse af projektet, skriver Altinget.

Rammer langt over budgettet

I slutningen af maj 2021 kom det frem, at det omstridte it-system til ejendomsvurdering havde brug for endnu en kapitalindsprøjtning.

Det fremgik af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg, hvor skatteminister Morten Bødskov (S) anmodede om et yderligere trecifret millionbeløb til videreudvikling af it-ejendomsvurderingssystemet i andet semester af 2021.

Oprindeligt blev det reviderede it-system til ejendomsvurderinger skønnet til at løbe op i 81,8 millioner kroner, dengang projektet blev skudt i gang i 2015.

Siden er det blevet udskudt flere gange, mens budgetrammen er skredet med over 1000 procent til over 1,1 milliard kroner.

Systemet har været på tegnebrættet siden 2013.Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.