Artikel top billede

Efter kritik af prisansættelse: Samesystem med Henrik Salicath i spidsen nedjusterer egen værdi med 100 millioner kroner før børsnotering

Samesystem sænker egen værdiansættelse med 26 procent forud for selskabets børsnotering på First North. Det sker efter kritik af selskabets prisansættelse, skriver Børsen.

På vej mod en børsnotering har SaaS-selskabet SameSystem nu slået 26,7 af prisen for aktier i selskabet.

Selskabet har selv valgt at sænke værdiansættelsen fra 375 millioner kroner til 275 millioner kroner forud for noteringen på Nasdaq First North.

Børsen skriver, at denne justering af værdiansættelsen sker efter, at SameSystem har modtaget kritik for at skulle være prissat alt for højt. I øjeblikket sælger selskabet aktier for 75 millioner kroner, hvor de først 60 millioner kroner er via nyudstedte aktier.

"Der har været nogle tendenser i forhold til de selskaber, der er gået på børsen omkring deres valuations. Vi har sammen med rådgivere kigget på, hvordan markedet har forandret sig, og så har vi taget konsekvensen af det,” siger CEO i Samesystem Henrik Salicath, til avisen.

Prisreduktionen sker til trods for, at Samesystem eller har fyldt ordrebøgerne op og desuden har overtegnet aktiesalget inden den forestående børsintroduktion, lyder det.

Tilbage i maj blev delecykeltjenesten Donkey Republic og investeringsrobotten Nord Investments noteret på First North, hvorefter begge aktier er faldet med 28 og 30 procent fra udbudskursen.

Når Henrik Salicath adspørges, om værdijusteringen sker for at undgå lignende situationer, så fortæller han, at der udelukkende tages højde for selskabets aktuelle situation, skriver Børsen.

Aktierne vil nu blive udbudt til en lavere stykpris, mens selskabets fastholder at udbyde aktier for 75 millioner kroner.

Samesystem, der har hovedkvarter i Værløse nord for København, står bag en cloud-baseret løsning til optimering af drift og administration af butikskæder ved hjælp af blandt andet kunstig intelligens.

Hentede Henrik Salicath ind som CEO

Henrik Salicath havde været CEO i Fiftytwo, det tidligere Bording Data, gennem en årrække indtil for otte måneder siden, hvor han forlod selskabet.

I april 2021 kom det frem, at han blev nye administrerende direktør for Samesystem, der var ved at planlægge den kommende børsnotering.

Han overtog derved roret fra Henrik Ritlov, der er majoritetsejer og stifter af Samesystem.

Ifølge Børsens oplysninger anbefalede Nasdaq, at selskabet fandt en anden CEO, da Henrik Ritlov modtog en dom for insiderhandel for 24 år siden.
Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.