Artikel top billede

Den kontroversielle it-rigmand Peter Thiel vil investere i Danmark

Den kontroversielle it-milliardær Peter Thiel er med i ny venture-fond, der vil investere mere end halv milliard kroner i teknologi-selskaber i Danmark, Norge og Sverige.

It-milliardæren Peter Thiel ser store muligheder i den nordiske tech-sektor.

Han er nu med til at stille kapital til rådighed for en ny venturefond under investeringsselskabet Snö Ventures.

Venturefonden står klar med 100 millioner dollar - næsten 650 millioner kroner - der skal investeres i tech start-up-selskaber i Danmark, Islland, Finland, Norge og Sverige.

Det kommer til at ske ud fra hovedkvarteret i Oslo, hvor Peter Thiel vil indtræde som investor og såkaldt strategisk partner.

Snö Ventures vil med fonden - der er selskabets anden investerings-fond - investere i start-ups med højt vækst-potentiale og planlægger at gå tidligt ind med venture-kroner.

Selskabet oplyser, at Danmark set ud fra en international investors synspunkt for tiden er meget stærk på fintech, mens Sverige er stærk på AI, bæredygtighed og internet-løsninger til forbrugerne.

Peter Thiel har tjent milliarder af kroner på sine investeringer i især it-selskaber via blandt andet venturefonden Founders Fond, der blandt andet har investeret i Airbnb.

Han grundlagde sin formue på PayPal, som han var med til at stifte, ligesom han er bagmanden bag det omstridte data-mining-selskab Palantir.