Artikel top billede

Den kontroversielle it-rigmand Peter Thiel vil investere i Danmark

Den kontroversielle it-milliardær Peter Thiel er med i ny venture-fond, der vil investere mere end halv milliard kroner i teknologi-selskaber i Danmark, Norge og Sverige.

It-milliardæren Peter Thiel ser store muligheder i den nordiske tech-sektor.

Han er nu med til at stille kapital til rådighed for en ny venturefond under investeringsselskabet Snö Ventures.

Venturefonden står klar med 100 millioner dollar - næsten 650 millioner kroner - der skal investeres i tech start-up-selskaber i Danmark, Islland, Finland, Norge og Sverige.

Det kommer til at ske ud fra hovedkvarteret i Oslo, hvor Peter Thiel vil indtræde som investor og såkaldt strategisk partner.

Snö Ventures vil med fonden - der er selskabets anden investerings-fond - investere i start-ups med højt vækst-potentiale og planlægger at gå tidligt ind med venture-kroner.

Selskabet oplyser, at Danmark set ud fra en international investors synspunkt for tiden er meget stærk på fintech, mens Sverige er stærk på AI, bæredygtighed og internet-løsninger til forbrugerne.

Peter Thiel har tjent milliarder af kroner på sine investeringer i især it-selskaber via blandt andet venturefonden Founders Fond, der blandt andet har investeret i Airbnb.

Han grundlagde sin formue på PayPal, som han var med til at stifte, ligesom han er bagmanden bag det omstridte data-mining-selskab Palantir.
Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.