Artikel top billede

Stein Bagger til konferencen Lotusphere i 2008. Foto: Mads Elkær

13 år efter Stein Bagger-skandalen: Nu får investor millionerstatning

Investoren Peter Sølbeck kan mange år efter sin investering i IT-Factory nu indkassere en erstatning for det tab, som han led efter Stein Baggers svindelnummer.

Peter Sølbeck, der var investor i IT-Factory, har nu fået erstatning for det enorme tab, som ramte ham efter at Stein Baggers selskab kollapsede i 2008.

Det skriver Børsen.

Erstatningen fremgår af et nyt regnskab fra Peter Sølbecks investeringsvirksomhed Sølco, der viser, at firmaet i 2020 landede et resultat før skat på 59 millioner kroner.

Det er en betragtelig fremgang i forhold til 2019-regnskabet, der viste et underskud på en halv million kroner.

“Jeg er lettet, men jeg er forbavset over, at noget, som er så simpelt, kan tage så lang tid,” siger Peter Sølbeck til Børsen.

Peter Sølbeck købte sig ifølge Børsen ind i IT-Factory i 2006, der på det tidspunkt opelvede en voldsom vækst. Efterfølgende viste det sig dog, at selskabet imponerende regnskaber var pumpet op via en såkaldt leasingkarrusel.

Bagger gør karriere i ny branche

Stein Bagger blev i 2009 idømt syv års fængsel for svindel og dokumentfalsk for mere end 800 millioner kroner, men allerede i 2014 blev han løsladt.

I 2018 meddelte kammeradvokaten, at den opgav at finde de resterende penge fra Stein Baggers formue.

Weekendavisen har tidligere fortalt, at Stein Bagger i dag blandt andet bruger navnene Sten Hansen, Sten Stocazi, Sten Patrick og Sten Berggren. Ifølge den danske avis har han de seneste år været involveret i firmaet Action Space, som ønsker at investere store summer i løbehjulssport.Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.