Artikel top billede

Europæisk cyberenhed forventes operationel i kampen mod hackerangreb næste år

EU-Kommissionen vil have en ny fælleseuropæisk udrykningsenhed klar allerede fra næste år. Den skal rykke ud i tilfælde af store hackerangreb i de europæiske lande, lyder det.

EU-maskineriet kører på fuld damp for at få sat en række tiltag i værks, der kan adressere et helt nyt faretruende digitalt trusselslandskab.

EU-Kommissionen foreslog i en ny cyber-strategi i slutningen af 2020 en fælleseuropæisk cyber-enhed, der kan sikre et effektivt beredskab i tilfælde af et større hackerangreb mod europæiske interesser.

Nu sætter EU-Kommissionen også dato på, hvornår cyber-hæren forventes operationel.

Målet er at cyber-enheden - Joint Cyber Unit - skal være operationel allerede fra juni næste år samt være fuldt ud etableret et år senere 30. juni 2023.

Det skriver BBC.

Sådan skal det fungere

Formålet med enheden er hurtigt at kunne reagere, hvis et større cyber-angreb rammer europæiske interesser.

Det er planen, at det skal bestå af et dedikeret team af multinationale cyber-eksperter, som så hurtigt vil blive udsendt til europæiske lande under alvorlige angreb.

Ved lanceringen af forslaget lød det fra næstformand for EU-Kommissionen, Margaritis Schinas, at EU er nødt til at forberede sig mod "mareridtsscenarier" som eksempelvis sidste måneds angreb mod amerikanske Colonial Pipeline, der er operatøren bag en gigantisk brændstofledning.

Ifølge Kommissionen vil og skal den nye enhed ikke konkurrere med nationale cyber-enheder og indsatser.

Herhjemme er der også planer om en cyber-enhed, der kan rykke ud i tilfælde af omfattende hackerangreb.Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.