Artikel top billede

Den amerikanske softwaremogul John McAfee død i fængslet

Antivirus-pioneren John McAfee døde i et spansk fængsel, inden USA nåede at få fingre i ham.

Den britisk-fødte tech-entreprenør John McAfee, der har slået sine folder i den amerikanske tech-branche døde onsdag i et fængsel i Barcelona. Årsagen var selvmord.

McAfees handling skete kort efter, at den spanske højesteret havde godkendt at udlevere ham til USA.

Det skriver Reuters.

Forinden havde McAfee i årevis været på flugt fra amerikanske myndigheder - noget af tiden bestod flugten i at bo på en megayacht.

Hans flugt og senere arrestation skyldtes, at han tidligere blev anklaget for skatteunddragelsesafgifter i Tennessee samt i en sag om kryptovaluta i New York.

Men 3. oktober sidste år blev tech-iværksætteren tilbageholdt i Barcelonas lufthavn, da han var ved at stige på et fly til Istanbul.

McAfee arbejdede før i tiden for NASA, Xerox og Lockheed Martin, inden han lancerede verdens første kommercielle antivirus i 1987. Han solgte softwarefirmaet til Intel i 2011 og var derfra ikke længere involveret i virksomheden.

Antivurus-programmet, der er opkaldt efter McAfee, bærer stadig hans navn og har i dag 500 millioner brugere over hele verden.

McAfees advokat, Javier Villalba, sagde, at antivirus-softwarepionerens død skyldtes at ni måneder i fængsel havde bragte ham i fortvivlelse.

Under en retsmøde i sidste måned bemærkede McAfee selv, at med hans alder in mente, ville han komme til at tilbringe resten af ​​sit liv i fængsel, hvis han blev dømt i USA. McAfee var 75 år.

"Jeg håber, at den spanske domstol vil se uretfærdigheden ved dette," udtalte han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.