Artikel top billede

Den amerikanske softwaremogul John McAfee død i fængslet

Antivirus-pioneren John McAfee døde i et spansk fængsel, inden USA nåede at få fingre i ham.

Den britisk-fødte tech-entreprenør John McAfee, der har slået sine folder i den amerikanske tech-branche døde onsdag i et fængsel i Barcelona. Årsagen var selvmord.

McAfees handling skete kort efter, at den spanske højesteret havde godkendt at udlevere ham til USA.

Det skriver Reuters.

Forinden havde McAfee i årevis været på flugt fra amerikanske myndigheder - noget af tiden bestod flugten i at bo på en megayacht.

Hans flugt og senere arrestation skyldtes, at han tidligere blev anklaget for skatteunddragelsesafgifter i Tennessee samt i en sag om kryptovaluta i New York.

Men 3. oktober sidste år blev tech-iværksætteren tilbageholdt i Barcelonas lufthavn, da han var ved at stige på et fly til Istanbul.

McAfee arbejdede før i tiden for NASA, Xerox og Lockheed Martin, inden han lancerede verdens første kommercielle antivirus i 1987. Han solgte softwarefirmaet til Intel i 2011 og var derfra ikke længere involveret i virksomheden.

Antivurus-programmet, der er opkaldt efter McAfee, bærer stadig hans navn og har i dag 500 millioner brugere over hele verden.

McAfees advokat, Javier Villalba, sagde, at antivirus-softwarepionerens død skyldtes at ni måneder i fængsel havde bragte ham i fortvivlelse.

Under en retsmøde i sidste måned bemærkede McAfee selv, at med hans alder in mente, ville han komme til at tilbringe resten af ​​sit liv i fængsel, hvis han blev dømt i USA. McAfee var 75 år.

"Jeg håber, at den spanske domstol vil se uretfærdigheden ved dette," udtalte han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere