Artikel top billede

Den amerikanske softwaremogul John McAfee død i fængslet

Antivirus-pioneren John McAfee døde i et spansk fængsel, inden USA nåede at få fingre i ham.

Den britisk-fødte tech-entreprenør John McAfee, der har slået sine folder i den amerikanske tech-branche døde onsdag i et fængsel i Barcelona. Årsagen var selvmord.

McAfees handling skete kort efter, at den spanske højesteret havde godkendt at udlevere ham til USA.

Det skriver Reuters.

Forinden havde McAfee i årevis været på flugt fra amerikanske myndigheder - noget af tiden bestod flugten i at bo på en megayacht.

Hans flugt og senere arrestation skyldtes, at han tidligere blev anklaget for skatteunddragelsesafgifter i Tennessee samt i en sag om kryptovaluta i New York.

Men 3. oktober sidste år blev tech-iværksætteren tilbageholdt i Barcelonas lufthavn, da han var ved at stige på et fly til Istanbul.

McAfee arbejdede før i tiden for NASA, Xerox og Lockheed Martin, inden han lancerede verdens første kommercielle antivirus i 1987. Han solgte softwarefirmaet til Intel i 2011 og var derfra ikke længere involveret i virksomheden.

Antivurus-programmet, der er opkaldt efter McAfee, bærer stadig hans navn og har i dag 500 millioner brugere over hele verden.

McAfees advokat, Javier Villalba, sagde, at antivirus-softwarepionerens død skyldtes at ni måneder i fængsel havde bragte ham i fortvivlelse.

Under en retsmøde i sidste måned bemærkede McAfee selv, at med hans alder in mente, ville han komme til at tilbringe resten af ​​sit liv i fængsel, hvis han blev dømt i USA. McAfee var 75 år.

"Jeg håber, at den spanske domstol vil se uretfærdigheden ved dette," udtalte han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere