Artikel top billede

Aftale om ny cyberaftale er endeligt vedtaget

Regeringen er klar med den nye cyberaftale, hvis indhold blev præsenteret tidligere på måneden af Forsvarsminister Trine Bramsen. Se hele aftalen i den endelige form her.

Regeringen har sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance indgået en aftale om at styrke Danmarks cyberforsvar.

Aftalen blev præsenteret i dag klokken 11.00 ved et event i Dansk Erhvervs lokaler.

Aftalen, der blev fremlagt af Forsvarsminister Trine Bramsen tidligere på måneden, sætter 500 millioner kroner af til at styre det danske cyberforsvar - særligt med ressourcer til efterretningenheden Center for Cybersikkerhed.

Desuden skal der uddannes flere inden for sikkerhedsområdet og den cyberværnepligt, som lige nu er en mulighed i Fredericia vskal fortsætte.

Desuden skal et cyberhjemmeværn etableres for pengene, som skal være i standt til at stå til rådighed med it-ekspertise i nødsituationer.

Du kan læse hele planen for de 500 miller korner her:

Med aftalen er der samtidig sat gang i en analyse af, om Center for Cybersikkerhed forsat ligger bedst under Forsvarets Efterretningstjeneste. Denne analyse skal kortlægge fordele og ulemper ved placeringen, der under tiden har været meget udskældt fra flere kanter.

Det skal vurderes om en del af indsatsen med at styrke den samlede private sektor i Danmark gøres bedst fra en civil enhed.

Analysen skal stå klar inden sommeren 2022.

Du kan læse hele aftalen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere