Artikel top billede

Omsætningen fortsætter med at buldre i vejret for Globeteam: Har fået 50 nye kunder på et år

Det danskstiftede konsulenthus Globeteam fortsætter grønne tal på top- og bundlinje. Globeteam, der netop er blevet solgt til norsk kapitalfond, har hævet omsætningen med 14,5 procent og fået 50 nye kunder. "Vi er lykkedes med at gennemføre komplekse projekter hos både eksisterende og nye kunder midt i en global pandemi," lyder det fra direktør Claus Moldow.

Forretningen vokser ufortrødent videre hos det dansk stiftede konsulenthus Globeteam.

For fjerde år i træk hæver Globeteam omsætningen med minimum 40 millioner kroner.

Det sker blandt andet på baggrund af, at selskabet har formået at hive 50 nye kunder til porteføljen.

Det viser Globeteams netop offentliggjort regnskab for 2020.

Samlet kommer Globeteam ud med en vækst i omsætning på 14,5 procent til 323 millioner kroner fra 282 millioner kroner i 2019.

"2020 har budt på fortsat vækst hos Globeteam. Vi har i en coronatid ikke kun formået at holde forretningen i gang, men ovenikøbet øget omsætningen," lyder det fra Globeteams direktør Claus Moldow i årsrapporten.

Det samlede resultat på bundlinjen efter skat lander på 28,7 millioner kroner.

De solide nøgletal forklarer Claus Moldow blandt andet med, at Globeteam er lykkes med at gennemføre komplekse projekter hos både eksisterende og nye kunder midt i en global pandemi.

"Men særligt, at Globeteam var hurtig til at omstille forretningen og fokusere på at hjælpe andre virksomheder gennem coronakrisen," lyder hans analyse.

Globeteam forventer at fortsætte væksten i 2021 - med tocifret vækst i det nye budget, fremgår det.

Opkøbt af norsk kapitalfond

Globeteam har haft solid fremgang i en længere årrække, og omsætningen er i de seneste fem-seks år blevet mere end fordoblet.

Den norske kapitalfond Norvestor købt for nyligt 55 procent af Globeteam efter en proces, hvor der til sidst blev forhandlet med flere interesserede aktører.

Med Norvestor og ny kapital i ryggen har Claus Moldow nu sat gang i en offensiv vækststrategi, hvor der skal ansættes langt flere konsulenter.

Det fortalte han til Computerworld.

"Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb både i Danmark og i Norge. Det vil i første omgang primært være små selskaber, der kan passe ind i vores forretning," siger Claus Moldow.

Norvestor overtog kontrollen med Globeteam fra de tidligere ejere, som var stifterne Claus Moldow - der står i spidsen for selskabet som CEO - og Morten Strunge Nielsen samt Kirk Kapital.

De tre tidligere ejere beholder fortsat en mindre del af ejerskabet, i det direktør Claus Moldow og Morten Strunge Nielsen fremover hver vil sidde på 10 procent af aktierne, mens Kirk Kapital beholder 25 procent.

Globeteam har i dag omkring 170 ansatte heraf cirka 120 konsulenter i en forretning, der primært er aktivt på det danske marked.Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.