Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Hurtigt bredbånd ‘buldrer frem’ i sommerhusområder / Jeff Bezos har sidste arbejdsdag som CEO / Knowit gennemfører opkøb af Cybercom

Hurtigt bredbånd ‘buldrer frem’ i sommerhusområder. Jeff Bezos har sidste arbejdsdag som CEO. Knowit gennemfører opkøb af Cybercom. TikTok vil forlænge maksimal video-længde fra et minut til tre minutter. Næste morgen-briefing kommer til din indbakke til august.

Velkommen til denne uges sidste morgen-briefing fra Computerworld, der er sammens af Dan Jensen

Hurtigt bredbånd ‘buldrer frem’ i sommerhusområder

Det ‘buldrer frem’ med hurtigt bredbånd i de danske sommerhus-områder, meddeler Energistyrelsen, der netop har udgivet sin årlige bredbåndskortlægning.

Ifølge styrelsens optællinger har 81 procent af de danske sommerhuse nu adgang til hurtigt bredbånd med download-hastigheder på mindst 100 Mbit/s og opload på mindst 30 Mbit/s.

Styrelsen meddeler desuden, at omkring 27.000 husstande har fået adgang til 100 Mbit download og 30 Mbit opload i det seneste år.

I dag har 96 procent af de danske boliger og virksomheder adgang til mindst 100/30 Mbit/s.

Jeff Bezos har sidste arbejdsdag som CEO

I dag fredag er Amazon-stifter Jeff Bezos sidste fulde dag som topchef for det mægtige selskab, som har gjort ham til en af verdenshistoriens rigeste mennesker.

Jeff Bezos træder nemlig tilbage på mandag - 5. juli - hvor han overlader roret til Andy Jassy, der i dag er CEO for Amazon Web Services, som sammen med Microsoft og Google i dag er verdens største cloud-selskab.

Datoen 5. juli er nøje valgt. For på mandag er det nøjagtigt 27 år siden, at den dengang 30-årige Jeff Bezos grundlagde Amazon.

Han vil fortsat være bestyrelsesformand for selskabet.

Du kan læse mere om hans exit her.

Knowit gennemfører opkøb af Cybercom

Knowit gennemfører opkøbet af Cybercom, som de to selskaber indgik aftale om i begyndelsen af maj.

Det betyder, at Knowit nu formelt overtager Cybercom, som Knowit lægger 1,6 milliarder kroner for.

Med opkøbet følger 1.200 medarbejdere, der nu skal lægges sammen med Knowits 2.600 medarbejdere på globalt plan.

Med købet lægges Cybercom under Knowit, og begge selskabers produkter vil fremover blive markedsført under Knowit-brandet.

Du kan læse mere om opkøbet her: Efter milliard-fusion: Her er planen for betydeligt forstærket Knowit på det danske marked.

TikTok vil forlænge maksimal video-længde fra et minut til tre minutter

Video-tjenesten TikTok er på vej til at forlænge den maksimale tid, som en video kan tage, fra et minut til tre minutter.

Tjenesten er blevet enormt populær blandt især unge brugere med satsningen på korte videoklip, som i appen nemt kan tilføjes musik og lignende.

Tredoblingen af den maksimale video-længde vil blive udrullet over de kommende uger.

Du kan læse mere hos TikTok her.

Næste morgen-briefing kommer til din indbakke til august

Computerworld sender morgen-briefingen på sommerferie, når du har læst denne udgave.

I de kommende uger drosler vi nemlig en smule ned på den kadence, hvormed vi udsender vores nyhedsbreve.

Det betyder, at vi i nogle uger sender morgen-briefingen samt vores specialnyhedsbreve - tirsdagens CIO-nyhedsbrev, onsdagens teknologi-nyhedsbrev og torsdagens it-sikkerhedsnyhedsbrev - på sommerferie.

Du vil fortsat dagligt sommeren igennem modtage vores to nyhedsbreve på mail - et om formiddagen og et om eftermiddagen - fyldt med spændende nyheder, fortællinger, indblik og erfaringer fra forreste linie i it-verdenen. M

Morgen-briefingen er tilbage igen i din indbakke mandag 2. august.