Artikel top billede

Værre end først antaget: Trådløse netværk med særligt tegn i navnet kan ødelægge din iPhones wifi-funktion

Du skal være varsom med at koble din iPhone på et wifi-netværk, hvor der indgår et procenttegn i navnet, lyder advarslen fra en sikkerhedsekspert.

IPhone-brugere skal passe på med at tilslutte deres telefon til et trådløst netværk, hvor der indgår et procenttegn i navnet.

Det har en sikkerhedskespert ved navn Carl Schou, der er medlem en nonprofit sikkerhedsorganisation ved navn Secret Club, opdaget.

Det skriver flere amerikanske medier.

Carl Schou forklarer selv i et tweet, at iPhones der tilslutter sig til et wifi-netværk med et procenttegn i navnet kan miste wifi-funktionaliteten permanent. Det vil sige, at brugeren ikke igen vil være i stand til at koble telefonen på et wifi-netværk.

Carl Schou oplyser i sit tweet, at han selv har genskabt problemet ved at lade en iPhone tilslutte sig et offentligt wifi-netværk med navnet %secretclub%power.

Nulstilling ikke nok

For flere uger siden demonstrerede Carl Schou og hans gruppe ligeledes, at en iPhone der tilsluttede sig et netværk med SSiD-navnet %p%s%s%s%s%n mistede sin wifi-funktionalitet og andre netværks-funktionaliteter som eksempelvis Airdrop.

Dengang forlød det, at man sandsynligvis kunne genskabe wifi-funktionaliteten ved at nulstille telefonens netværksindstilling.

Men noget tyder på, at problemet er værre end først antaget. For nu lyder det fra Carl Schou, at der ingen garanti er for, at wifi-funktionaliteten vender tilbage, hvis du nustiller dine netværksindstillinger.

En del af forklaringen på fejlen kan være, at procenttegnet indgår i flere programmeringssprog, og at iPhonens styresystemet derfor fejlagtigt fortolker procenttegnet som en kommando i stedet for almindelig tekst.Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.